Cotoletta alla Bolognese

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Suroviny

200 g
100 ml
50 ml
100 ml
2 plátky
2 plátky




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej a podlejeme postupne vývarom, vínom, smotanou a paradajkovým pyré.

  2. 2

    Omáčka musí mať ružovú až mierne červenú farbu. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Na rezeň položíme dusenú šunku a plátky syra. Mierne podusíme a zahustíme. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.

  4. 4

    Mäso vytiahneme a položíme na tanier. Prelejeme omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, posypaním na okraje taniera.

  5. 5

    Podávame s oblohou, listom hlávkového ružičkového šalátu, mesiačikom paradajky, kolieskom šalátovej uhorky a polovicou citrónu.

  6. 6

    Podávame s hranolčekmi alebo špagetami s maslom zvlášť na dezertnom tanieri

Diskusia k receptu