Postup
-
1
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej a podlejeme postupne vývarom, vínom, smotanou a paradajkovým pyré.
- 2
Omáčka musí mať ružovú až mierne červenú farbu. Osolíme a okoreníme.
- 3
Na rezeň položíme dusenú šunku a plátky syra. Mierne podusíme a zahustíme. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 4
Mäso vytiahneme a položíme na tanier. Prelejeme omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, posypaním na okraje taniera.
- 5
Podávame s oblohou, listom hlávkového ružičkového šalátu, mesiačikom paradajky, kolieskom šalátovej uhorky a polovicou citrónu.
- 6
Podávame s hranolčekmi alebo špagetami s maslom zvlášť na dezertnom tanieri
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu