Uhorka šalátová

Uhorka šalátová ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát s pikantným steakom

    Šalát s pikantným steakom

    Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite si ho každý zamiluje.

  • Salát s kuřecím masem

    Salát s kuřecím masem

    Salát opláchneme, nakrájíme na proužky, dáme na talíře. Okurku a mrkev nakrájíme škrabkou na tenké široké pruhy a rajčata rozkrájíme na dílky.

  • Čalamáda (fotorecept)

    Čalamáda (fotorecept)

    Recept na čalamádu mám od kamošky Evky z Rožňavy... Je výborná a skvele nám chutí. Jedinou nevýhodou je, že sa rýchlo míňa....

  • Pikantné krídelká s čedarovým dipom

    Pikantné krídelká s čedarovým dipom

    Kuracie krídelká obalíme v zmesi soli, korenia, čili omáčky a oleja a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 35 minút.

  • Gazpacho (fotorecept)

    Gazpacho (fotorecept)

    Viem, existuje veľa druhov, každý kraj a rodina majú svoju verziu. Niekde pridávajú kúsok chleba, inde posypú gazpacho posekanou zeleninou... Ja vám ponúkam jednoduchú verziu, ako chutí nám doma.

  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.

  • Studený cestovinový šalát

    Studený cestovinový šalát

    Počas teplých letných dní dobre padne zjesť aj niečo chladné - osviežujúce. Cestoviny mám rád skoro na každý spôsob a bez tohto šalátu si už leto neviem ani predstaviť. Je vhodný ako príloha ku pečenej hydine....

  • Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Šalát s vareným vajíčkom a gréckym syrom

    Inšpirácia na ľahký letný obed, ktorý vás dostatočne zasýti.

  • Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

    Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.

  • Teľací kebab

    Teľací kebab

    Telacie maso nakrajame na mensie kusky. Okorenime a osolime. V miske spolu zmiesame olej s cesnakom, rascou, paprikou a oreganom. Do zmesi vlozime maso a poriadne premiesame. Nechame odstat v chladnicke, najlepsie...

  • Tofu karbonátky s uhorkovým dipom

    Tofu karbonátky s uhorkovým dipom

    Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.

  • Tabouleh

    Tabouleh

    Tabouleh je šalát z bulguru, inšpirovaný Blízkym východom. Ten správny šmrnc mu dodáva citrónová šťava a mäta. Môžete si ho pripraviť ku grilovačke alebo len tak, ako svieže ľahké jedlo.

  • Jarný tabouleh (fotorecept)

    Jarný tabouleh (fotorecept)

    Recept od Silvie Horeckej, ktorý si vyskúšali výhercovia septembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát Clivota za letom

    Šalát Clivota za letom

    V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a vlhké počasie. Nenechal som sa ponúkať a skombinoval som leto s jeseňou.

  • Šalát Adalbert

    Šalát Adalbert

    Tiež odpozorované z Varechy, všetko ostatné sú moje chúťky. Želatínu robím z vrecúška z práškovej želatíny a návod tam je napísaný, dostať bežne v obchode.

  • Pstruh s jablkovým sorbetom

    Pstruh s jablkovým sorbetom

    Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty....

  • Ľahká večera z dusenej fazuľky

    Ľahká večera z dusenej fazuľky

    Zostala mi dusená fazuľka, stačí pridať pár detailov a rýchla večera je na stole.

  • Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Letná čína do plaviek (fotorecept)

    Málo času ostáva dostať sa do formy ...

  • Smotanový dressing

    Smotanový dressing

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Šalát z 3 druhov šošovice a granátového jablka (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist