Zapekaný chlieb
Zapekaný chlieb

Obložené zapekanky fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 3. septembra 2024
Obložené zapekanky (fotorecept)
Foto: helena10

Chutné, jednoduché a rýchlo pripravené z toho, čo bolo doma.

8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

 (bez nálevu)
 čerstvé
 (Heinz)
 (Heinz)




Postup

  1. 1

    Veľký plech, na ktorom budeme zapekať, vyložíme papierom na pečenie. Na papier poukladáme krajce grahamového toastového chleba.

  2. 2

    Krajce chleba jemne natrieme kečupom a naukladáme naň uvedené suroviny nakrájané na plátky, kolieska. Nakoniec posypeme strúhaným tvrdým syrom.

  3. 3

    Do vyhriatej rúry na 200 stupňov dáme zapiecť na 8-10 minút. Kontrolujeme.

    Obložené zapekanky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové zapekanky si ešte potrieme podľa chuti omáčkami.

Diskusia k receptu

haji
Dobrá hospodyňka zužitkuje vše, ale tento recept je samostatná jednotka. Mně salám nezbyde, to nikdy. Už to vidím, hezky k podzimní/zimní večeři s čajíkem hmmm
1x zolik
zolik
Určite dobrá inšpirácia na tzv. Zbytkovú kuchyňu, ktorej som aj ja veľký fanúšik. Tvoje zapekanky sa mi veľmi páčia.
helena10
@zolik , Tvoj komentár potešil.
Niekedy dávam aj šampiňóny čerstvé či sterilizované a namiesto omáčok akúkoľvek horčicu. Nech vám chutia. 🤗

1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia