Marinovaný pstruh
Marinovaný pstruh

Marinovaná a pošírovaná fileta zo pstruha s granátovým jablkom a uhorkou

Daniel Marek
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 28. augusta 2024
Marinovaná a pošírovaná fileta zo pstruha s granátovým jablkom a uhorkou
Foto: Archív Hotela Elizabeth
2
porcie
100 minút
príprava
20 minút
na 39 °C

Suroviny

4 filety
Na ozdobu:
čerstvé




Postup

  1. 1

    Zmiešame soľ, cukor, citrónovú šťavu, nastrúhanú citrónovú kôru a sušený fenikel. Zmes nasypeme na filety zo pstruha a marinujeme 1 hodinu.

  2. 2

    Potom varíme technikou sous vide na teplote 39 °C asi 20 minút.

  3. 3

    Hotové filety podávame ozdobené zrniečkami granátového jablka, guľôčkami vykrojenými zo šalátovej uhorky, kolieskami reďkovky, kaviárom zo pstruha a mikrobylinkami.

Diskusia k receptu

zapalka20

Tento recept na marinovanú a pošírovanú filetu zo pstruha s granátovým jablkom a uhorkou znie skvele a chutí určite výborne! Kombinácia chutí a textúr je úžasná, a navyše je to skvelý spôsob, ako si vychutnať zdravé tuky, ktoré pstruh obsahuje. Je dôležité zaradiť do jedálnička kvalitné zdroje tukov pre naše zdravie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia