Cuketovníky ako príloha
Foto: helena10
Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali, bol fajnový zeleninový šalát s kyslou smotanou.
Suroviny
Cuketovníky: | |
200 g ošúpaná nastrúhaná |
|
|
|
2 ks (veľkosť L) |
|
|
|
|
|
200 ml domáce |
|
50 g |
|
110 g |
|
2/3 KL |
|
(na vyprážanie) |
|
Zeleninovo-smotanový šalát: | |
|
|
|
|
|
|
(16 %) |
|
|
Postup
-
1
Cuketovníky: Očistenú a na väčších očkách nastrúhanú cuketu posolím a nechám stáť 15 minút. Potom z nej vytlačím šťavu.
- 2
K cukete pridám celé vajcia, kyslé mlieko, na drobno narezanú zelenú cibuľku - pierka, mleté korenie, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nakoniec hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Všetko spolu riadne premiešam a podľa chuti ešte cesto osolím, okorením. Cesto nechám postáť 10 minút.
- 3
Placky vyprážam z obidvoch strán na miernom ohni na minime oleja v panvici na volské oká. Ukladám ich najprv na kuchynskú servítku.
- 4
Šalát: Čerstvú umytú zeleninu nakrájam na veľkosť podľa uváženia. Pridám kyslú smotanu a korenie podľa našej chuti. Vymiešam a chvíľu nechám stáť v chlade.
Tiež cuketové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu