Cuketové placky
Cuketové placky

Cuketovníky ako príloha

helena10 - bez fotkyhelena10, 13. septembra 2023
Cuketovníky ako príloha
Foto: helena10

Bola to príloha k bravčovému mäsu dusenému na čerstvých hríboch. K plackám, ktoré nám ostali, bol fajnový zeleninový šalát s kyslou smotanou.

Suroviny

Cuketovníky:
200 g ošúpaná nastrúhaná
2 ks (veľkosť L)
200 ml domáce
50 g
110 g
2/3 KL
 (na vyprážanie)
Zeleninovo-smotanový šalát:
 (16 %)




Postup

  1. 1

    Cuketovníky: Očistenú a na väčších očkách nastrúhanú cuketu posolím a nechám stáť 15 minút. Potom z nej vytlačím šťavu.

  2. 2

    K cukete pridám celé vajcia, kyslé mlieko, na drobno narezanú zelenú cibuľku - pierka, mleté korenie, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nakoniec hladkú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Všetko spolu riadne premiešam a podľa chuti ešte cesto osolím, okorením. Cesto nechám postáť 10 minút.

  3. 3

    Placky vyprážam z obidvoch strán na miernom ohni na minime oleja v panvici na volské oká. Ukladám ich najprv na kuchynskú servítku.

  4. 4

    Šalát: Čerstvú umytú zeleninu nakrájam na veľkosť podľa uváženia. Pridám kyslú smotanu a korenie podľa našej chuti. Vymiešam a chvíľu nechám stáť v chlade.

    Cuketovníky ako príloha - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia