Grécky šalát
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 30. júna 2023
mesačník Varecha, 30. júna 2023

Foto: Shutterstock
Šalát je v lete ideálnym ľahkým obedom alebo večerou.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 2 ks veľké (alebo 10 cherry paradajok) |
|
| 1 ks (malá) |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
| 4 ks |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Zálievka: | |
| 200 ml |
|
| pár kvapiek |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Paradajky umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Umyjeme uhorku a nakrájame ju na tenké, podlhovasté pásiky.
- 2
Cibuľu nakrájame na tenké kolieska a zmiešame s nakrájanou zeleninou.
- 3
Zalejeme ich 3 lyžicami olivového oleja, ako aj zmiešanou zálievkou, potom všetko spolu premiešame a dochutíme bylinkovou soľou.
- 4
Pridáme vykôstkované čierne olivy a nakrájaný syr feta.
Tiež grécky šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu