Grécky šalát

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 5. septembra 2022
Grécky šalát
Foto: Jana Kollárová

Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka. Ich pomer je presne stanovený na Zobraziť celý popisVýborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka. Ich pomer je presne stanovený na 70 % ku 30 %. Stáda sa musia pásť na lúkach stredného a severného Grécka. Pravý feta syr je regionálna špecialita chránená Európskou úniou.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
2 ks
300 g
1 ks
80 g
4 vetvičky
50 ml




Postup

  1. 1

    Šalátové uhorky a paradajky nakrájame, pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu a olivy.

  2. 2

    Šalát polejeme olivovým olejom a posypeme oreganom.

  3. 3

    Šalát rozdelíme na taniere a posypeme syrom feta nakrájaným na kocky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia