Grécky šalát
mesačník Varecha, 5. septembra 2022
Foto: Jana Kollárová
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka. Ich pomer je presne stanovený na Zobraziť celý popisVýborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka. Ich pomer je presne stanovený na 70 % ku 30 %. Stáda sa musia pásť na lúkach stredného a severného Grécka. Pravý feta syr je regionálna špecialita chránená Európskou úniou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Šalátové uhorky a paradajky nakrájame, pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu a olivy.
- 2
Šalát polejeme olivovým olejom a posypeme oreganom.
- 3
Šalát rozdelíme na taniere a posypeme syrom feta nakrájaným na kocky.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu