Goddess salad (Božský šalát)

simca7769 - fotkasimca7769, 3. júla 2023
Goddess salad (Božský šalát)
Foto: simca7769

Božský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ktoré nie je presne uvedené, dávam väčšinou len od oka, alebo Zobraziť celý popisBožský šalát, ktorý je fakt božský, aj keď je len zelený. Množstvo ingrediencií, ktoré nie je presne uvedené, dávam väčšinou len od oka, alebo podľa toho ako veľa šalátu chcem.
Zdroj: https://youtu.be/wDg9Gh_M77o

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
Dressing:
2 strúčiky
1 ks (menšia)
1 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Kapustu a uhorku si nakrájame na kocky. Potom si nadrobno nakrájame pažítku a všetko dáme do misy.

  2. 2

    Pripravíme si dressing: Všetky ingrediencie (cesnak, cibuľa, šťava z 1 citróna, pažítka, lahôdkové droždie, olej, špenát a soľ) na dressing dáme do mixéra a vymixujeme do hladka. Olej pridávame podľa konzistencie dressingu, ak je veľmi hustý, trochu oleja pridáme, môžeme ho tiež zriediť aj s troškou vody. (Ingrediencie dávam väčšinou od oka a podľa chuti.)

  3. 3

    Dressing dáme na šalát a dobre premiešame. Podľa chuti môžeme pridať aj kešu či vlašské orechy.

  4. 4

    Šalát podávame samotný s hriankami alebo aj ako prílohu k jedlu. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

farbuska
Zaujalo ma, že do dressingu na šalát pridávaš lahôdkové droždie. Takéto droždie pomerne hojne využívam najmä do nátierok, ale do dressingu mi nikdy nezišlo na um. Asi musím skúsiť. Vďaka za podnet.
mijaita
Mne se tebi do dresinku libi, ma specifickou chut, takovou lahodnou. Nic proti vyzkouseni a zvlast na salat, ktere mam rada.
mamka4
Tak toto ma zaujalo, mám teraz nejaké hektické obdobie, ale musím vyskúšať neskôr. Kde kupujete to Tebi droždie? Ešte sa mi ho nepodarilo nájsť.
farbuska
@mamka4 (3.7.2023 20:33)

Ja kupujem v predajni s bio potravinami, ale určite bude aj inde. Toto droždie sa nepridáva do cesta. Je to však naozaj chutná prísada do rôznych jedál. Ako som vyššie spomenula, ja ho najviac používam do bezmäsitých nátierok. Dá im príjemnú príchuť.
simca7769
@mamka4 (3.7.2023 20:33)

Ja som mala nejaké od countrylife, ale myslím, že to je jedno aké. Kúpite ho hocikde, v takých obchodoch ako aktin.sk, gymbeam.sk, grizzly.sk, dokonca aj nejaké lekárne ho majú čo som pozerala, ja ho kupovávam v takých tých malých zdravých obchodíkoch (pán Kukučka, prírodná lekáreň Zdravuš,...), ale raz som ho myslím kúpila aj v Tescu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia