Sushi „burrito“

ryzasos - fotkaRyža SOS, 18. apríla 2024. Komerčný recept.
Sushi „burrito“
Foto: ryzasos

Vyzerá to ako burrito, chutí to ako sushi. Skúste toto sushi “burrito” - čaká na vás presne to isté čo v sushi, no v Zobraziť celý popisVyzerá to ako burrito, chutí to ako sushi. Skúste toto sushi “burrito” - čaká na vás presne to isté čo v sushi, no v praktickejšej a prenosnejšej podobe. Zoberte si ho so sebou na obed do práce či školy a pochutnajte si na novom spôsobe servírovania sushi. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

130 g
2 ks
170 ml
Na zálievku:
2 ČL
1/2 ČL
1 ČL (alebo xylitol)
Na náplň:
150 g plátky
1 ks veľká
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks (žltá alebo červená)
1 ČL




Postup

  1. 1

    Ryžu najskôr zbavíme nadbytočného škrobu. Premyjeme ju pod tečúcou vodou v sitku, dokým cez ňu nebude pretekať číra voda.

  2. 2

    Následne ryžu scedíme a v hrnci ju zalejeme so 170 ml studenej vody. Necháme ju prevrieť na silnejšom plameni, a potom ju varíme pod pokrievkou na miernom plameni po dobu 10 minút.

  3. 3

    Potom ju ešte necháme odstáť pod pokrievkou po dobu 10 minút. Ryža by mala byť lesklá, lepkavá, avšak zrnká by sa mali stále od seba oddeľovať.

  4. 4

    V miske si zatiaľ zmiešame ryžový ocot spolu so soľou a cukrom.

  5. 5

    Uvarenú ryžu premiestnime do misky (aby rýchlejšie vychladla) a následne ju rozmiešame s pripravenou zálievkou. Ryžu necháme chvíľu vychladnúť.

  6. 6

    Pripravíme si všetky suroviny na sushi a zeleninu nakrájame na plátky.

  7. 7

    Na rolovaciu podložku položíme morskú riasu, lesklou stranou nadol.

  8. 8

    Vychladenú ryžu navrstvíme na morskú riasu, pričom necháme trochu voľného miesta z vrchnej strany riasy. Ryžu zarovno uhladíme.

  9. 9

    Približne do stredu urobíme priečne tenký pásik s wasabi pastou (pozor na množstvo) a priečne cez rolku rozložíme aj plátky lososa a nakrájanú zeleninu.

  10. 10

    Ruky si navlhčíme a rolku prehneme od seba do polovice, aby sme prekryli celú náplň. Navlhčenými rukami rolku jemne zatlačíme, aby sa vnútro prepojilo a následne rolku úplne zrolujeme a opäť dobre zatlačíme (do tvaru valčeka).

  11. 11

    Hotové sushi burrito môžeme podávať so sójovou omáčkou a extra wasabi pastou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia