Recepty, kde je tymián
Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom
pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený
chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho
naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Špenátová roláda podľa Marcelly Molnárovej
Známa speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám v tomto videu pripraví vynikajúcu slanú roládu zo špenátu plnenú...
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od
mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka.
Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky...
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na
pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...
Opekaná zelenina s kuracím mäsom a rezancami
Marináda: Zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymian, majorán, kurkumu, škoricu, rascu....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou
popoluškou....
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho
dokáže aj úplný začiatočník.
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Tekvicové rizoto
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.
Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Špenátová roláda podľa Marcelly Molnárovej
Známa speváčka a spisovateľka Marcella Molnárová nám v tomto videu pripraví vynikajúcu slanú roládu zo špenátu plnenú...
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Tuniak so špargľovým pyré a s citrónovo-smotanovou omáčkou
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Očistenú bielu špargľu a uvaríme domäkka. Zemiaky...
Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...
Opekaná zelenina s kuracím mäsom a rezancami
Marináda: Zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymian, majorán, kurkumu, škoricu, rascu....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Šalát s pečeným baklažánom a paradajkovou salsou
Taký zimnejší šalátik pre priaznivcov baklažánu, ktorý je v kuchyni medzi zeleninou podľa mňa takou popoluškou....
Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou
Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.
Aromatická tekvicovo-kokosová polievka
Skvelá obmena za tradičnú tekvicovú polievku, ešte k tomu vegánska.
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...
Pomaly pečená bravčová krkovička s pučenými zemiakmi a karamelizovanou cibuľou
Pripravíme koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor nasucho zmiešame. Krkovičku obalíme...
Hovädzia sviečkovica so žemľovou knedľou
Mäso umyjeme, očistíme, nakrájame na valčeky s hrúbkou asi 7 cm. Horčicu vymiešame s...
Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Tekvicové rizoto
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Hovädzí steak so zemiakmi v popole a s tymianovou omáčkou
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, osušíme a odblaníme. Nakrájame na steaky.