Veggie plnená paprika s pyré z konfitovaných paradajok
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 14. septembra 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
3 ks väčšia (PCR) |
|
100 g mix |
|
100 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Paradajkové pyré: | |
1 kg |
|
500 ml |
|
50 g |
|
250 ml (33 %) |
|
150 g |
|
25 g |
|
50 ml |
|
|
|
|
|
Zemiaky: | |
1 kg |
|
20 g |
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Quinou prepláchneme teplou vodou, aby sme z nej vymyli horkosť. Vložíme do hrnca spolu s pohánkou, zalejeme vodou a varíme 15 minút do mäkka. Po uvarení necháme ešte minútku vo vode a potom scedíme. Do uvarenej zmesi pridáme nadrobno posekanú cibuľu, farebnú papriku, vajíčka, strúhaný parmezán a ochutíme soľou a korením. Takto pripravenou zmesou naplníme papriky, ktoré sme predtým očistili a zbavili semienok. Papriky uložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút pri 175 stupňoch.
- 2
Paradajkové pyré: Do druhého pekáča nalejeme stolový olej, do ktorého vložíme paradajky a dáme do rúry spolu s paprikou. Pečieme 35 minút. Po upečení paradajky vyberieme z oleja, ktorý necháme dôkladne stiecť. Potom paradajky vložíme do mixéra, pridáme práškový cukor, balzamikový ocot, uvarenú červenú repu, smotanu a rozmixujeme dohladka. Zmes prepasírujeme, necháme zovrieť a zjemníme maslom. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Baby zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka, poukladáme na papier na pečenie a popučíme. Z cesnaku, tymianu a masla pripravíme zmes, ktorou zemiaky potrieme. Dáme na 8 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu