Kuracie prsia so špenátovou plnkou a s mrkvovým pyré
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 22. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
750 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
5 g |
|
podľa potreby |
|
Mrkvové pyré: | |
850 g |
|
podľa potreby |
|
250 g |
|
150 g |
|
Koriandrový olej: | |
300 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 150– gramové porcie. Takto pripravené prsia z jednej strany prepichneme nožom, aby sme urobili dierku. Odrezky, ktoré zostali, dáme do mixéra, pridáme špenát, soľ a smotanu (pridávame po troške, aby plnka nebola veľmi tekutá). Rozmixujeme dohladka a zmes dáme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame dierkou do mäsa.
- 2
Naplnené kuracie prsia osolíme, uložíme v ohňovzdornej misy s maslom a tymianom, prikryjeme a dáme do rúry, dusíme domäkka. Ak máme doma prístroj na pomalé varenie (sous–vide), pripravené prsia vložíme do vrecka s maslom a tymianom, zatavíme. Pripravujeme 60 minút pri 60 stupňoch. Potom schladíme v ľade.
- 3
Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Do hrnca dáme maslo, nakrájanú šalotku a restujeme ju dozlata. Pridáme mrkvu, zalejeme vodou a necháme variť domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu (pridávame po troške, aby pyré nebolo veľmi tekuté) a dochutíme. Všetko spolu rozmixujeme, aby sme získali hladké pyré.
- 4
Koriandrový olej: Koriander aj so stopkami dáme do mixéra, pridáme oleje, soľ a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do inej nádoby, zahrejeme na 50 stupňov a môžeme pritom ešte mixovať tyčovým mixérom. Hotovú zmes precedíme a schladíme, nech má peknú farbu.
- 5
Udusené mäso prudko opečieme na panvici a šikmým rezom rozrežeme na polovice. Servírujeme s mrkvovým pyré a koriandrovým olejom.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu