Biela kapusta s chrenovou penou
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
1 ks (cca 1,25 kg) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
5 g |
|
250 g |
|
250 ml |
|
100 g |
|
75 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielu kapustu očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Poriadne ju osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme tymian, prilejeme olej a zavákuujeme. Dáme na 24 hodín do rúry vyhriatej na 80 °C.
- 2
Pena (espuma): Do nádoby dáme mlieko, sterilizovaný chren a soľ. Poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Hotovú tekutinu nalejeme do sifónovej fľaše a dáme dve bombičky.
- 3
Do horúcej vody vysypeme tapioku a varíme, kým nie je priesvitná. Medzitým odšťavíme cviklu a do hotovej cviklovej šťavy presypeme tapiokové guľôčky. Necháme ich v nej asi 2 hodiny, aby sa sfarbili.
- 4
Hotovú kapustu môžeme zvrchu oflambovať. Servírujeme s penou a tapiokou.
Tiež pečená kapusta:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu