Biela kapusta s chrenovou penou
Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Bielu kapustu očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Poriadne ju osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme tymian, prilejeme olej a zavákuujeme. Dáme na 24 hodín do rúry vyhriatej na 80 °C.
- 2
Pena (espuma): Do nádoby dáme mlieko, sterilizovaný chren a soľ. Poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Hotovú tekutinu nalejeme do sifónovej fľaše a dáme dve bombičky.
- 3
Do horúcej vody vysypeme tapioku a varíme, kým nie je priesvitná. Medzitým odšťavíme cviklu a do hotovej cviklovej šťavy presypeme tapiokové guľôčky. Necháme ich v nej asi 2 hodiny, aby sa sfarbili.
- 4
Hotovú kapustu môžeme zvrchu oflambovať. Servírujeme s penou a tapiokou.
Tiež pečená kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu