Pečená kapusta
Pečená kapusta

Biela kapusta s chrenovou penou

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 24. januára 2022
Biela kapusta s chrenovou penou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks (cca 1,25 kg)
100 g
5 g
250 g
250 ml
100 g
75 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielu kapustu očistíme a rozkrojíme na štvrtiny. Poriadne ju osolíme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme tymian, prilejeme olej a zavákuujeme. Dáme na 24 hodín do rúry vyhriatej na 80 °C.

  2. 2

    Pena (espuma): Do nádoby dáme mlieko, sterilizovaný chren a soľ. Poriadne rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Hotovú tekutinu nalejeme do sifónovej fľaše a dáme dve bombičky.

  3. 3

    Do horúcej vody vysypeme tapioku a varíme, kým nie je priesvitná. Medzitým odšťavíme cviklu a do hotovej cviklovej šťavy presypeme tapiokové guľôčky. Necháme ich v nej asi 2 hodiny, aby sa sfarbili.

  4. 4

    Hotovú kapustu môžeme zvrchu oflambovať. Servírujeme s penou a tapiokou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha