Tekvicový šalát
Tekvicový šalát

Šalát z pečenej tekvice so syrom feta

Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 25. januára 2022
Šalát z pečenej tekvice so syrom feta
Foto: Shutterstock.com

Suroviny

500 g
1 PL
120 g (alebo zmes listových šalátov)
70 g lúpané
120 g
Zálievka:
3 PL čerstvá
40 ml
1 PL
20 ml
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme 1 PL oleja, posypeme tymianom, mletým korením, soľou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečieme domäkka. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mandle nasekáme a opražíme nasucho na panvici a tiež necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu zálievky zmiešame pomarančovú šťavu, olivový olej, červený vínny ocot, med, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame.

  4. 4

    Rukolu alebo šalátové listy rozdelíme na taniere. Pridáme upečenú tekvicu, mandle a rozdrobený syr feta. Polejeme pomarančovou zálievkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia