Šalát z pečenej tekvice so syrom feta
Magazín Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 25. januára 2022
piatková príloha denníka Pravda, 25. januára 2022

Foto: Shutterstock.com
Suroviny
| 500 g |
|
| 1 PL |
|
| 120 g (alebo zmes listových šalátov) |
|
| 70 g lúpané |
|
| 120 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Zálievka: | |
| 3 PL čerstvá |
|
| 40 ml |
|
| 1 PL |
|
| 20 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme 1 PL oleja, posypeme tymianom, mletým korením, soľou. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre pečieme domäkka. Necháme vychladnúť.
- 2
Mandle nasekáme a opražíme nasucho na panvici a tiež necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu zálievky zmiešame pomarančovú šťavu, olivový olej, červený vínny ocot, med, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame.
- 4
Rukolu alebo šalátové listy rozdelíme na taniere. Pridáme upečenú tekvicu, mandle a rozdrobený syr feta. Polejeme pomarančovou zálievkou.
Tiež tekvicový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ja by som u teba umrela od hladu :-)))
No jo, co s tebou!? Jedine ze by sis me zablokovala ? :-)