Krémové cestoviny s kalettes a šampiňónmi
Dajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, že táto krásna zelenina je „kríženec“ medzi kelom Zobraziť celý popisDajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, že táto krásna zelenina je „kríženec“ medzi kelom a ružičkovým kelom a že sa volajú kalety?! Vyskúšali ste ich už?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL podľa vlastného výberu |
|
| 50 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1/4 ks |
|
| za malú hrsť |
|
| za veľkú hrsť |
|
| 80 g |
|
| 150 ml |
|
| (obľúbené) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
| (voliteľné) |
|
| (voliteľné) |
|
| čerstvé listy |
|
| čerstvý |
|
| 1 ČL (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájaný pór, papriku a cherry paradajky.
- 2
Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, šampiňóny, kalettes a dusíme 10 minút.
- 3
Dobre ochutíme. Zalejeme smotanou a varíme ďalších 10 minút.
- 4
Medzitým v hrnci uvaríme cestoviny a keď sú hotové, zmiešame ich s krémovou zeleninou.
- 5
Ak treba, dochutíme. Cestoviny výborne chutia s opraženými píniovými orieškami, čerstvým tymianom, bazalkou, olivami a jadierkami z granátového jablka.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem velmi pekne 🤗
Velmi málo som našla v slovenčine o tejto zelenine na nete, v angličtine áno.
Pozdravujem aj vás, aj dcéru😊
Ďakujem🧡
Ďakujem z celého srdca 😊🥰
Krásnu nedeľu prajem.
Ďakujem velmi pekne milá @haji 🤗
Pekný štart do nového týždňa prajem.