Krémové cestoviny s kalettes a šampiňónmi

blissofplants - fotkablissofplants, 12. februára 2022

Dajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, že táto krásna zelenina je „kríženec“ medzi kelom Zobraziť celý popisDajú sa kúpiť kalettes na Slovensku? Je to v angličtine a „kamoš“ Google mi prezradil, že táto krásna zelenina je „kríženec“ medzi kelom a ružičkovým kelom a že sa volajú kalety?! Vyskúšali ste ich už?

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL podľa vlastného výberu
50 g
2 strúčiky
1/4 ks
za malú hrsť
za veľkú hrsť
80 g
150 ml
 (obľúbené)
Na ozdobu:
 (voliteľné)
 (voliteľné)
 čerstvé listy
 čerstvý
1 ČL (voliteľné)




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájaný pór, papriku a cherry paradajky.

  2. 2

    Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, šampiňóny, kalettes a dusíme 10 minút.

  3. 3

    Dobre ochutíme. Zalejeme smotanou a varíme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Medzitým v hrnci uvaríme cestoviny a keď sú hotové, zmiešame ich s krémovou zeleninou.

  5. 5

    Ak treba, dochutíme. Cestoviny výborne chutia s opraženými píniovými orieškami, čerstvým tymianom, bazalkou, olivami a jadierkami z granátového jablka.

Diskusia k receptu

violeta
Dnes som mala ružičkový kel v polievke, mám ho veľmi rada, pridala som aj zväzok karfiolových listov. Rada vyskúšam aj kalettes, ak naň natrafím. Tvoje recepty sú veľmi inšpiratívne, ďakujem ☺️👍
kukulienka71
Ešte som ich nevidela u nás, ale chytili ma za srdce, vyzerajú pôvabne. Ďalší pekný recept, ponúkaš nespočetné množstvo zeleninových variácií.. cez Instagram ich preposielam dcére🙂
blissofplants
@kukulienka71 (12.2.2022 19:12)

Ďakujem velmi pekne 🤗
Velmi málo som našla v slovenčine o tejto zelenine na nete, v angličtine áno.
Pozdravujem aj vás, aj dcéru😊
Ďakujem🧡
1x haji
haji
Hlásím, že k nám na periferii kalettes ještě nedorazilo. Pěkný receptík, kouzelné foto! S radostí bych dala testovací porci. Krásného Sv. Valentýna přeji!!