Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami fotorecept
Foto: sracz
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule. Ešte som sa nikdy nestretol so žiadnych zo svojich stravníkov či zákazníkov, ktorému Zobraziť celý popisKuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule. Ešte som sa nikdy nestretol so žiadnych zo svojich stravníkov či zákazníkov, ktorému by som nevyhovel s niektorým z mojich „pernatých diel“. Dnes som sa zvlášť špecializoval na chuť čerstvých mäsitých hrubostenných paprík a dokonca v troch farebných typoch. Paradajky som použil konzervované, už olúpané, ortodoxní fajnšmekri si ich môžu pripraviť zo zrelých čerstvých a prípravu si predĺžiť. Ja som bol za lenivého.
porcie
príprava
na 150/180 °C
Suroviny
8-10 ks (bez kostí a kože) |
|
Marináda: | |
100-120 ml |
|
1 ČL |
|
2-3 KL čerstvý |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Na omáčku: | |
2-3 PL (Canola) |
|
3 ks mäsitá (červená, žltá a zelená) |
|
3-4 ks čerstvé (Roma) |
|
425 g (v konzerve) |
|
2-3 KL (Nahrin) |
|
2-3 PL hustý (Amore) |
|
1,5-2 KL |
|
Príloha: | |
240-250 g |
|
480-500 ml vriaca |
|
1 KL |
|
1-1,5 PL |
|
170 g |
|
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií som zmiešal marinádu, v ktorej som dôkladne poobracal kúsky kuraciny a prikryté celofánom ich cez noc uložil do chladničky; ale nič by sa nestalo, keby som ich v nej bol aj na 2-3 dni.
-
2
Nadišiel „deň D“ a tak som si zoradil vstupnú zostavu...
-
3
Do rajnice s kukuričným olejom som vložil pokrájané papriky a paradajky, podusil ich.
-
4
Pripravil koreniny...
-
5
Na panvici som do červenohneda opiekol kúsky kuraciny.
-
6
Do zmäknutých paradajok s paprikami som pridal koreniny a paradajkový taliansky hustý krém.
-
7
Premiešal a zalial konzervou pokrájaných paradajok bez kože, 2-3 minúty nechal povariť.
-
8
Hotovou horúcou omáčkou som zalial plátky kuraciny rozložené v pekáči.
-
9
Omáčku som dôkladne porozotieral a pripravený „polotovar diela“ vložil na 70 minút do rúry vyhriatej na 150 °C. Posledných 10-12 minút som mäso dopiekol na 180 °C. V priebehu pečenia som kuracinu dva razy obrátil.
-
10
¼ hodinku pred dopečením mäsa som uvaril ryžu a keď sa v nej, po odparení vody, objavili „dierky“, vsypal som do nej mrazený hrášok, premiešal, zakryl, vypol ohrev.
-
11
Keď sa mäso dopieklo, mohol som prestierať. K porcii som priložil kuchársku knihu Joseph_a „Joe Dogs“ Iannuzziho „The Mafia Cookbook“. Keď si je „prelúskam“, vyberiem nejaký „Al Capone“ recept aj pre Vás.
-
12
Tohtoročné „bobaľky - opekance Amálka“ od @Anulienka1, ktorej veľmi pekne ďakujem za recept. Polovicu použijem na štedrovečerný stôl a druhá je už v mrazničke. Na budúci rok mám o jednu „robotu“ menej.
Diskusia k receptu