Kuracie stehná na zemiakoch
Foto: ferno
Podobných receptov je kopa. Viacmenej som pospájal viaceré dokopy a čosi pridal...
4-6
porcie
porcie
70 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Do maslom vymasteného pekáča naukladáme na hrubšie plátky nakrájané zemiaky. Posypeme americkým korením.
- 2
Na zemiaky poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu, šampiňóny, bylinky, osolíme a posypeme kurkumou a mletou červenou paprikou.
- 3
Kuracie štvrte zbavíme kože, umyjeme a rozdelíme na spodné a horné stehná. Osušíme, potrieme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením. Poukladáme na zemiaky.
- 4
Rajčinový pretlak rozmiešame vo vode a vlejeme do pekáča. Zmes polejeme smotanou, prikryjeme a v rúre pečieme na 200 °C asi hodinu. Pred koncom odokryjeme a chvíľu necháme opekať.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Iba otazka.(y).. Preco "Kuracie štvrte zbavíme kože"? Nebude to s kozou chutnejsie alebo je v tom nejaky iny "hacik"?
Dakujem.
bolo to len moje rozhodnutie v danej chvily...klasicke pecene kura mam rad aj s kozou.ale napriklad v jedlach typu perkelt,kozu rad nemam...
ponechat kozu v tomto pripadeje na vas
fakt netusim,preco som sa tak v danu chvilu rozhodol.mozno kvoli tomu,ze som jedlo najskor piekol prikryte a ja nemam rad nechrumkavu kozu...a vdaka prikritiu ostalo maso stavnate.iba raz som ho polial smotanovou stavou pri dopekani bez pokrievky
Dakujem. Naozaj som si myslel, ze v tom je nejaky "hacik" :-).
Perkelt robim tiez bez koze. Ale moj potomok ma rad - kozu jemne osolit, okorenit (napr. grilovacim korenim) a uprazit na panvici - sice nezdrave ale chutne "kuracie" chipsy.