Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na zemiakoch

ferno - fotkaferno, 21. novembra 2021
Kuracie stehná na zemiakoch
Foto: ferno

Podobných receptov je kopa. Viacmenej som pospájal viaceré dokopy a čosi pridal...

4-6
porcie
70 minút
na 200 °C

Suroviny

4-5 ks
1 ks veľká
5 ks
4 ks
1 PL
125 ml sladká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do maslom vymasteného pekáča naukladáme na hrubšie plátky nakrájané zemiaky. Posypeme americkým korením.

  2. 2

    Na zemiaky poukladáme na plátky nakrájanú cibuľu, šampiňóny, bylinky, osolíme a posypeme kurkumou a mletou červenou paprikou.

  3. 3

    Kuracie štvrte zbavíme kože, umyjeme a rozdelíme na spodné a horné stehná. Osušíme, potrieme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením. Poukladáme na zemiaky.

  4. 4

    Rajčinový pretlak rozmiešame vo vode a vlejeme do pekáča. Zmes polejeme smotanou, prikryjeme a v rúre pečieme na 200 °C asi hodinu. Pred koncom odokryjeme a chvíľu necháme opekať.

    Kuracie stehná na zemiakoch - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Recept som si uložila, celkom sa mi pozdáva, ale treba vyskúšať. najmä tie zemiačky sa mi páčia (ale aj stehienka) :)
1x ferno
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dobry den.
Iba otazka.(y).. Preco "Kuracie štvrte zbavíme kože"? Nebude to s kozou chutnejsie alebo je v tom nejaky iny "hacik"?
Dakujem.
evanaaa
Nad tou kožou som sa aj ja zamýšľala, lebo potom je to mäso ako obnažené a vysuší sa, možno v tomto prípade tomu zabráni tá zálievka zo smotany, ale potom by sa možno nemuseli potierať olejom, lebo by stačil podkožný tuk a aj smotana je mastná.....ale to je len moja mienka.
ferno
@plk
bolo to len moje rozhodnutie v danej chvily...klasicke pecene kura mam rad aj s kozou.ale napriklad v jedlach typu perkelt,kozu rad nemam...
ponechat kozu v tomto pripadeje na vas
ferno
@evanaaa
fakt netusim,preco som sa tak v danu chvilu rozhodol.mozno kvoli tomu,ze som jedlo najskor piekol prikryte a ja nemam rad nechrumkavu kozu...a vdaka prikritiu ostalo maso stavnate.iba raz som ho polial smotanovou stavou pri dopekani bez pokrievky
používateľ nemá avatar
plk
plk
@ferno (23.11.2021 17:51)
Dakujem. Naozaj som si myslel, ze v tom je nejaky "hacik" :-).
Perkelt robim tiez bez koze. Ale moj potomok ma rad - kozu jemne osolit, okorenit (napr. grilovacim korenim) a uprazit na panvici - sice nezdrave ale chutne "kuracie" chipsy.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha