Hovädzí steak
Hovädzí steak

Marinované hovädzie steaky s krúpami a cícerom

Richard Noskovič
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 8. novembra 2021
Marinované hovädzie steaky s krúpami a cícerom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g (odležané na steaky)
20 g
4
Krúpy:
200 g
200 g
100 g
2 strúčiky
200 g
100 g
50 g
Zázvorová mrkva:
200 g
50 g čerstvý
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na 4 rovnaké steaky. Zmiešame spolu granulovaný cesnak, cibuľu, čerstvý tymian, údenú mletú papriku a v tejto zmesi obalíme mäso. Na každý kus dáme ešte 1 bobkový list a necháme postáť aspoň 4 hodiny.

  2. 2

    Potom mäso jemne poutierame do papierovej servítky a opekáme na každej strane asi 5 minút. Opečené vyberieme na alobal, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme odležať.

  3. 3

    Krúpy uvaríme v slanej vode, časť vody z krúp odložíme. Šalotku, chorizo, kel a cesnak nakrájame na tenké plátky. Do rajnice dáme olej a nakrájané suroviny. Restujeme 5 minút. Pridáme uvarené krúpy, scedený cícer a všetko spolu povaríme 5 minút. Ak treba, podlejeme vodou z krúp. Odstavíme, pridáme bryndzu, zamiešame a dochutíme.

  4. 4

    Zázvorová mrkva: Zázvor očistíme, vložíme do kastróla, pridáme vodu, med, ružové víno a varíme asi 10 minút. Sirup precedíme a vrátime do kastróla. Pridáme šalotku, očistenú mrkvičku a varíme asi 5 minút. Pred podávaním opečieme na olivovom oleji.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia