Marinované hovädzie steaky s krúpami a cícerom
šéfkuchár Residence Hotel & Club v Donovaloch, 8. novembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
800 g (odležané na steaky) |
|
|
|
|
|
20 g |
|
|
|
4 |
|
|
|
Krúpy: | |
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Zázvorová mrkva: | |
|
|
200 g |
|
50 g čerstvý |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na 4 rovnaké steaky. Zmiešame spolu granulovaný cesnak, cibuľu, čerstvý tymian, údenú mletú papriku a v tejto zmesi obalíme mäso. Na každý kus dáme ešte 1 bobkový list a necháme postáť aspoň 4 hodiny.
- 2
Potom mäso jemne poutierame do papierovej servítky a opekáme na každej strane asi 5 minút. Opečené vyberieme na alobal, pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme a necháme odležať.
- 3
Krúpy uvaríme v slanej vode, časť vody z krúp odložíme. Šalotku, chorizo, kel a cesnak nakrájame na tenké plátky. Do rajnice dáme olej a nakrájané suroviny. Restujeme 5 minút. Pridáme uvarené krúpy, scedený cícer a všetko spolu povaríme 5 minút. Ak treba, podlejeme vodou z krúp. Odstavíme, pridáme bryndzu, zamiešame a dochutíme.
- 4
Zázvorová mrkva: Zázvor očistíme, vložíme do kastróla, pridáme vodu, med, ružové víno a varíme asi 10 minút. Sirup precedíme a vrátime do kastróla. Pridáme šalotku, očistenú mrkvičku a varíme asi 5 minút. Pred podávaním opečieme na olivovom oleji.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu