Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: bugout
Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.
Postup
-
1
Množstvá korenín a byliniek nepíšem, je to na osobných preferenciách. To isté zemiaky, koľko ich do pekáča vojde a chcete, toľko dáte... Mlieko len na zaliatie vločiek a múka na obalenie guliek.
- 2
Mleté mäso s ingredienciami zmiešame (okrem múky) a dáme zakryté do chladničky. Zemiaky ošúpeme nakrájame na väčšie kúsky (ak nie sú moc veľké, stačí na polovice) a dobre zmiešame s koreninami a olejom a tiež necháme postáť.
- 3
Dobre zmiešame všetky zložky omáčky a ideme na vec. Na dno pekáča dáme trochu omáčky, aby nešli guľky a zemiaky priamo na pekáč. Z mäsa vytvarujeme guľky (z tohto množstva vyšlo 6), obalíme ich v múke a uložíme do pekáča. Do voľného priestoru v pekáči uložíme zemiaky a všetko zalejeme omáčkou.
- 4
Dáme piecť na 180 °C na zhruba hodinku. Treba strážiť hlavne zemiaky, aby sa urobili za ten čas.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu