Mäsové guľky
Mäsové guľky

Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke

bugout - fotkabugout, 11. septembra 2021
Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Foto: bugout

Ďalšie z jednohrncových (vlastne jednopekáčových) jedál. Opäť od môjho obľúbeného poľského kuchára.

Suroviny

500 g mleté, mix
1 ks
1 ks menšia
trocha
3 PL
trocha
Omáčka:
200 g
1 bal.
Zemiaky:




Postup

  1. 1

    Množstvá korenín a byliniek nepíšem, je to na osobných preferenciách. To isté zemiaky, koľko ich do pekáča vojde a chcete, toľko dáte... Mlieko len na zaliatie vločiek a múka na obalenie guliek.

  2. 2

    Mleté mäso s ingredienciami zmiešame (okrem múky) a dáme zakryté do chladničky. Zemiaky ošúpeme nakrájame na väčšie kúsky (ak nie sú moc veľké, stačí na polovice) a dobre zmiešame s koreninami a olejom a tiež necháme postáť. 

  3. 3

    Dobre zmiešame všetky zložky omáčky a ideme na vec. Na dno pekáča dáme trochu omáčky, aby nešli guľky a zemiaky priamo na pekáč. Z mäsa vytvarujeme guľky (z tohto množstva vyšlo 6), obalíme ich v múke a uložíme do pekáča. Do voľného priestoru v pekáči uložíme zemiaky a všetko zalejeme omáčkou. 

  4. 4

    Dáme  piecť na 180 °C na zhruba hodinku. Treba strážiť hlavne zemiaky, aby sa urobili za ten čas.

Diskusia k receptu

haji
Chutný receptík! Líbí se mi, že je to jídlo z jednoho hrnce, velmi ekonomické a chutné. Jsi šikovný! Gulky na všechny způsoby jsou vždy velká dobrota.
1x bugout
dvorka
Ako na zavolanie. Dnes mám na pláne robiť guľky na obed. Recept mi prišiel vhod.
1x bugout
bugout
@dvorka (12.9.2021 07:03) tak to ma teší. Omáčka (a aj guľky) sa samozrejme dajú doladiť podľa vlastných predstáv, toto je taký rýchly základ. Hlavne treba strážiť zemiaky aby neboli surové.
elenas
Mám rada jedla z jedného hrnca/pekáča, vyskúšam a tuto verziu.
1x bugout
bugout
@elenas (14.9.2021 19:11) kľudne vyskúšaj je to naozaj dobré. Len pozor na zemiaky aby sa urobili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia