Pečená mrkva s bryndzou
Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. februára 2022
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. februára 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú mrkvu uložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a dáme piecť na 20 minút. Pred koncom pečenia mrkvu polejeme medom.
- 2
Upečenú mrkvu posypeme rozdrobenou bryndzou a zrniečkami z granátového jablka.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
k človeku asi patrí vymýšľanie
:-)
Pochopila jsem, že @radost nemá radost z fota, servisu. Má pravdu, servis, foto žádná pecka není, spíš blesk avantgarda.