Pečená zelenina
Pečená zelenina

Pečená mrkva s bryndzou

Marián Čapák
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 1. februára 2022
Pečená mrkva s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 g
1 g
2 PL
100 ml
100 g
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu uložíme na pekáč, polejeme olivovým olejom. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a dáme piecť na 20 minút. Pred koncom pečenia mrkvu polejeme medom.

  2. 2

    Upečenú mrkvu posypeme rozdrobenou bryndzou a zrniečkami z granátového jablka.

Diskusia k receptu

radost
chuť môže byť zaujímavá..no moje oko vraví nie..
k človeku asi patrí vymýšľanie
:-)
mariamka
milá @radost teraz ti musím oponovať, pečená koreňová zelenina je lahôdka. robíme často, môj drahý na tom "ujíždí" :)) vôbec by som ani bryndzu nezavrhovala, lebo mrkva ostane úplne sladká a asi ju vhodne doplní slané a kyslé, veď by ju tam predsa nedali holú :)
1x radost
haji
@mariamka (1.2.2022 07:56)
Pochopila jsem, že @radost nemá radost z fota, servisu. Má pravdu, servis, foto žádná pecka není, spíš blesk avantgarda.
1x radost
mijaita
Tohle není recept ani prezentace hodná šefkuchare. Kombinaci mrkve s bryndzou me nezaujala, presto muze nekomu chutnat. Ale takhle lákavá rozhodně není. Možná je to škoda.
kucharka
Pečená zelenina, hlavne mrkva, petržlen, cuketa…. je výborná s bylinkami a posýpanie pomrvenou fetou. Určite bude chutná aj s bryndzou.
bugout
@kucharka (13.2.2022 16:15) pečená mrkva je úžasná. Zvyknem mrkvu a cuketu okoreniť, opiecť zasypať kuskusom a zaliať vodou (vývarom) a nechám kuskus nabobtnať.... A k tomu nejaký jednoduchý jogurtovy dresing napríklad cesnak a trochu tahini alebo aj grilované haloumi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia