Jelenie stehno na smotane na spôsob sviečkovice
šéfkuchár pivárne Astoria v Piešťanoch, 24. októbra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Stehno umyjeme, slaninu nakrájame na malé kocky, vytopíme ju. Škvarky vyberieme a na vytopenom tuku opečieme mäso z každej strany.
- 2
Opečené mäso vyberieme, na výpeku opečieme nakrájanú cibuľu, zeleninu, rozmarín a tymian. Pridáme horčicu, citrón a pokračujeme v opekaní. Prilejeme víno, pridáme borievky, bobkový list a necháme vydusiť tak, aby sa zelenina opäť opekala.
- 3
Zmes zalejeme vývarom, necháme zovrieť a vložíme opečené mäso. Osolíme. Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho, rovnako ako všetky koreniny a citrón. Mäso nakrájame na plátky.
- 4
Šťavu rozmixujeme a precedíme. Pridáme smotanu a prevaríme. Potom dochutíme soľou a korením. Nakoniec do omáčky vmiešame maslo.
- 5
TIP: Aby sme v šťave nemuseli „loviť“ jednotlivé zrniečka korenia, dáme ich do gázového vrecúška, ktoré potom len vyberieme.
Tiež jelenie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu