Kuracie rezne
Kuracie rezne

Kuracie rezne naložené v jogurte s bylinkami

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 23. januára 2022
Kuracie rezne naložené v jogurte s bylinkami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

700 g
1 l
5 g
5 g
5 g
podľa potreby
 na vyprážanie
Zemiaková kaša:
750 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme jogurt, najemno nasekané bylinky, ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Mäso očistíme a nakrájame na 150 g porcie. Takto nachystané mäso natenko naklepeme a naložíme do ochuteného jogurtu. Dáme na 24 hodín do chladničky.

  3. 3

    Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky, dáme variť a osolíme. Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a dáme do robota. Vymiešame, pridáme maslo, soľ podľa chuti a podľa konzistencie vlažné mlieko.

  4. 4

    Naložené plátky mäsa obalíme v strúhanke a vypražíme v dostatočnom množstve oleja dozlatista. Hotové rezne servírujeme so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha