Bažantie prsia s krémovým rizotom a hríbmi

Robert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra a executive chef Premiumstar Hotels, 21. februára 2022
Bažantie prsia s krémovým rizotom a hríbmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 porcie
Rizoto:
400 g
2 ks
100 ml
2 strúčiky
100 g
400 g mrazené
100 g
500-800 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažant: Na rozpálenom oleji na panvičke opečieme prudko z jednej aj druhej strany dozlatista bažantie prsia (ktoré sme predtým dobre očistili). Dobre osolíme a okoreníme, dáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch asi 10 minút (záleží na veľkosti).

  2. 2

    Hríbové rizoto: Najprv restujeme v hrnci na olivovom oleji šalotku nakrájanú nadrobno. Pridáme ryžu arborio. Prehrejeme a podlejeme zohriatym vínom. Keď sa víno vstrebe, pridávame postupne po menších naberačkách horúci vývar. Dochutíme soľou, pomletým čiernym korením a varíme na miernom plameni. Udržujeme kašovitú konzistenciu.

  3. 3

    Keď je ryža takmer al dente, pridáme hríby, ktoré sme predtým restovali na masle so šalotkou, s cesnakom a nasekaným tymianom. Nakoniec po menších kockách pridávame počas miešania maslo. Stiahneme zo sporáka.

  4. 4

    Na tanier dáme rizoto, posypeme parmezánom, pridáme nakrájané bažantie prsia, šípkový džem a dozdobíme podľa vlastného vkusu.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha