Mäsko marinované v káve, pave zemiaky s balsamico šampiňónmi fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
Marináda na mäso: | |
1/2 šalky, silná uvarená |
|
3/4 š |
|
1/3 š |
|
1/2 š |
|
1 nasekaná |
|
3 - strúčiky |
|
podla chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
Pave zemiaky: | |
1/2 š |
|
|
|
|
|
|
|
na ozdobu |
|
velké nové |
|
Balsamico šampiňóny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
na minutky |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme marinadu:do hrnca dame uvarenú silnú kávu
-
2
Pridame všetky ostatne ingrediencie a varíme na miernom ohni 15 minut.
-
3
Marinada sa zredukuje a ponorným mixerom ju zmixujeme do hladka.Možete si ju pripravit skor a držat v chladničke,vydrží asi 2 tyždne.
-
4
Mäsko naklepeme,posolíme ,okoreníme a naložíme do marinady.
-
5
Na prípravu týchto zemiakov sú vhodnejšie velké kusy.Nastruhame ich po dlžke na tenkom struhadle ,zalejeme smotanou,pridame sol,bylinky a premiešame.
-
6
Potrebujeme nejaku vyššiu a menšiu zapekaciu formu.Vystrihneme do nej papier na pečenie tak aby prečnieval.Aby sa dali zemiaky po upečení lahko vybrat.Na dno dame kusok masla a zmiaky pekne navrstvíme (bez smotany).V polke zemiakov dame zase kusok masla a pokračujeme.Na vrch tiež.Zalejeme troškou smotany a prikryjeme alobalom.Pečieme na 200 st asi hodinku.
-
7
Cibulu nakrajame na hrubšie kolieska,orestujeme na oleji,pridame huby a restujeme dalej.Ked sa voda z hub vyparí ,posolíme ,pokoreníme a zalejeme balsamicom -hojne.Počkame kym sa všetko zredukuje a odparí,na koniec primiešame kusok masla.
-
8
Mäsko rýchlo opečieme na grile.
-
9
Zemiaky vyberieme z formy a nakrájame na úhľadné obdlžniky alebo kocky.
Diskusia k receptu