Jahňacia sviečková s hrnčekovou knedľou fotorecept
Foto: mamina2
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
400 g |
|
1 ks, vačšia |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
2-3 ks |
|
stipka |
|
stipka |
|
|
|
lebo vyvar |
|
250 ml |
|
2-3 lyzicky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hrnčekova knedla : | |
2 hrnčeky |
|
1 hrncek |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 kl |
|
|
Postup
-
1
Masko si odblanime, prespikujeme slaninkou a sprudka oprazime na oleji...
-
2
maso si vyberieme , do vypeku dame zeleninu nakrajanu na kocky ( alebo mrazenu) a oprazime ju, ked je oprazena vlozime spat maso , osolime, pridame nakrajanu cibulku , podlejeme vyvarom a dame vsetko korenie...
-
3
dusime dusime asi hodinku a pol kym nieje maso makke, stavu este nechame vyvarit aby mala omacka peknu farbu , masko vyberieme mozeme este dat zapiect do rury ale treba polievat aby sa nam nevysusilo. omacku prepasirujeme alebo rozmixujeme pridame do nej kyslu smotanu rozhabarkovanu s mukou, prevarime a dochutime citronovou stavou...
-
4
masko si nakrajame a mozeme ho šupnut do omacky...
-
5
hrnčekova knedla : spavime si sneh. zo surovin spravime cesto a sneh do toho zapracujeme...
-
6
potom naplnime vymastene 250 ml pohare do 3/4 a dame varit na pol hodinku do vody. pohare su zaliate len do ich 1/2. potom vyklopime a servirujeme...
tá šlahačka v surovinách ide kam?
Skús niekedy vynechať tú múku (tých 400g koreňovej zeleniny čo je viac ako polovica mäsa omáčku dostatočne zahustí) a pridať čerstvý tymián