Mäso na špagety

tetadena - bez fotkytetadena, 27. októbra 2010
Mäso na špagety
Foto: tetadena

Dnes som prišla domov s polkilom mletého bravčového na špagety a zistila som, že nemám pohár bolonskej omáčky. Deti boli neodbytné a tak som Zobraziť celý popisDnes som prišla domov s polkilom mletého bravčového na špagety a zistila som, že nemám pohár bolonskej omáčky. Deti boli neodbytné a tak som tvorila. Spomenula som si na všetky recepty, ktoré som počula a videla a tak vzniklo toto:

6
porcií
10 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
0,5 kg, mleté
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Moje deti nemajú radi kúsky cibule v jedle a tak som cibuľu s cesnakom rozmixovala a potom opražila na oleji. Pridala som mäsko a dusila do polomäkka. Keďže som mala mixér vonku hodila som do neho paradajky, papriku a pretlak. Keď to bolo nasekané nadrobno pridala som do hrnca. Okorenila som bazalkou a tymianom, špetkou rasce a osolila. Kým sa uvarili špagety som to ešte podusila. Vôbec nie je potrebné podlievať, tekutín to má dosť, ani zahusťovať, pretože to je zahustené rozmixovanou zeleninou. Mojim najväčším pozitívnym ohodnotením bolo, že manžel, ktorý nikdy neje špagety si dvakrát pridal. Ak máte chuť skúste. DOBRÚ CHUŤ

Diskusia k receptu

sovka62
Skoro presne rovnako ich robievam ja a v živote by ma nenapadlo kupovať hotovú omáčku. Veď načo? Doma ju určite urobíš lepšiu a podľa svojej chuti. Ja som taká stará škola a už sa asi nezmením, nekúpim nič hotové, čo dokážem urobiť doma.
modrykamen
Aj ja som na to prišiel, že zeleninu (najmä papriku a paradajky) je najlepšie rozmixovať a nebudú v jedlle (najmä kvôli deťom tie nepríjemné šupky) a tak sa vyhnete ich pracnému lúpaniu.
evanaaa
Zaujímalo by ma, či tá mixovaná cibuľa a cesnak nezhorkli. Ja som tiež mixovala cibulu( kvôli mužovi), nikdy som nevedela, prečo je jedlo nahorklé, taká zvláštna chuť, potom som sa dočítala v radách pre gazdinky, že surová cibula a cesnak mixovaním zhorknú. Ináč, aj mne by sa to lepšie tak hodilo, len zmixovať ale už cibulku najprv podusím na oleji - masti a až potom.
tetadena
nie, nezhorkli. Dlho som tonemixovala, ale veľmi rýchlo na vysokých otáčkach - jednoducho to nemalo asi čas zhorknúť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia