Chilli con carne

porzellanka - fotkaporzellanka, 15. novembra 2010

Tak a teraz sa priznam - toto som nevarila ja, dokonca som mala zakazany vstup do kuchyne. Ale co uz, ked mame kuchynu spojenu Zobraziť celý popisTak a teraz sa priznam - toto som nevarila ja, dokonca som mala zakazany vstup do kuchyne. Ale co uz, ked mame kuchynu spojenu s obyvackou - aspon mi bolo dovolene fotit. Mojho manzela tentokrat vyprovokoval k vareniu Sracz. Dalsi z nasich oblubenych Eintopfov - obycajne k nemu nepodavame ryzu, lebo ved je tam fazula a zelenina - a bol naozaj vyborny.

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
500 g
250 g
250 g
500 g
2 strúčiky
2-4 ks
3 PL
2 PL
1 KL
0,5 l




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny: Fazulu musime vopred (najlepsie cez noc) namocit. Nechame ju 1 hodinu predvarit,- aby bola polomakka. (alebo pouzijeme fazulu z konzervy, potrebujeme v tom pripade aspon 750 g a pridame ju az tesne pred koncom varenia.) Cibulu a cesnak osupeme a nakrajame, chilli prekrojime a vyberieme zrnka (ak nechceme mat jedlo velmi stiplave). Nakrajame na pruzky. Maso nakrajame na kocky (mozeme pouzit aj mlete maso). Mrkvu ocistime, nakrajame na kocky.

    Chilli con carne - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dame zohriat olej, oprazime maso, kym sa vsetka tekutina neodpari. Pridame cibulu a cesnak. Oprazime, pridame mletu papriku, scedenu predvarenu fazulu, podlejeme vyvarom, pridame mrkvu, chilli, sol, korenie a dusime 40 minut. Pridame nakrajane paradajky, tymian (ak pouzijeme fazulu z konzervy, pridame ju az teraz). Dusime este 10 minut . Dochutime muskatovym orechom.

    Chilli con carne - obrázok 2
  3. 3

    Pre tych, ktori tvrdia, ze je to Eintopf, podavame v hlbokom tanieri. Nam, co mame radi ryzu, podavame ako je hore uvedene.

Diskusia k receptu

ketty3811
Pekný recept,ty sa máš,keď ti manžel navarí obed.Ja to musím zvládnuť sama.:-(
janger
Chili con carne robievam, ale musim sa priznat, ze koreninovu zmes pouzivam uz hotovu, zo sacka...Vyskusam niekedy aj podla teba!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia