trošku iný spôsob prípravy mletého mäsa,než otrepané vyprážané fašírky...recept je veľmi jednoduchý a chutný.
7
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
70 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 1 kg mleté |
|
| 3 ks pomleté |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks menšia |
|
| na obaľovanie |
|
| Šťava: | |
| 1 l |
|
| 3 lyžice |
|
| 3 lyžice |
|
| 1 lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny spolu zmiešame.Vytvarujeme rezne,obalíme ich v strúhanke,namočíme do rozšľahaných vajec,
-
2
a prudko opečieme.
-
3
Poukladáme na pekáč
-
4
pripravíme si šťavu,zmiešame všetky suroviny z postupu na šťavu
-
5
a zalejeme mäso až po vrch...zakryjeme vrchnákom alebo alobalom,aby sa šťava nevyparila.
-
6
Pečieme 1 hodinu a 10 minút pri teplote 200 stupňov.Podávame so zemiakovou kašou.









Dobrý vstup medzi "Varecháčov"!
Bala by som sa tie rezne obalovat, ci sa mi nerozpadnu pri manipulacii. :-)