Mesačné paradajkyfotorecept

marianne - fotkamarianne, 14. októbra 2010
Mesačné paradajky(fotorecept)
Foto: marianne

Myslim,ze original recept je od Nigella Lawson vyskusala som a su vynikajuuuuce.Vyborne sluzia ako zaleninova priloha k jedlu, alebo ja ich mam najradsej naukladane Zobraziť celý popisMyslim,ze original recept je od Nigella Lawson vyskusala som a su vynikajuuuuce.Vyborne sluzia ako zaleninova priloha k jedlu, alebo ja ich mam najradsej naukladane na pocesnakovanej hrianke.

2
porcie
10 minút
príprava
1 minút
na 250 °C

Suroviny

250 gramov
1 cajova lyzicka
1/2 cajovej lyzicky
1 cajova lyzicka
2 polievkove lyzice




Postup

  1. 1

    Ruru predhrejeme na 240-250 C.

    Mesačné paradajky(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Paradajky prekrojime a polozime rezom nahor na plech.Posypeme solou,cukrom,tymianom a olejom.Dame do rury a okamzite vypneme.

    Mesačné paradajky(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky nechame v rure cez noc alebo cely den bez otvorenia dvierok. Su vyborne ako zeleninova priloha alebo ja ich bastim tak,ze si ich poukladam na hrianku.

    Mesačné paradajky(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne69
pravdaze, oregano je tiez skvele,mozte si vymenit za cokolvek co mate radi, ak nemate radi tymian
palokuchki
@Marianne69 , odlkadam do KK a ked budem mat vela svojich paradajok urcite vyskusam. Hladala som ta na FCBK ale pod tym menom co si uviedla je len jedno mlade dievca. Si to ty, alebo tvoja dcera?
marianne69
ja ich robim z dvojitej davky,smakuju nam.Aj ja som ta pozerala na FCBK, ale su tam 2 Danky Vrbiakove.Ja som Mariana a dcera Maria, ale skus podla emailu: xmariana6x@hotmail.com Ved chcem dat aj fotky k tomu ale nejde mi to,neviem co robim zle.
anina43
veľmi ľúbim paradajky, musia to byť len cherry ? alebo aj iný druh ?
marianne69
No,ja som to robila so cherry,ale stalo by za vyskusanie aj s normalnymi,sama som zvedava,ja zboznujem paradajky,ja to lubim len tak s bagetkou a olivkovym olejom,a moji doma zas ako prilohu k masku.fantazii sa medze nekladu:-)))
zdezda
:-))) rozmýšľala som prečo "mesačné", no asi preto, lebo sú v noci ešte v rúre:-))), aj ja ľúbim paradajky, určite tvoj receptík vyskúšam
marianne69
:-)))sama neviem,videla som to robit v telke Nigellu a nam velmi zachutili,chcem dodat aj fotku, ked ich urobim nabuduce,vyzeraju tak mesacne:-))) a chutia vyborne a ak mas rada paradajky ako ja mysim,ze aj tebe zachutia
ajrin
velmi chutny recept,musim vyskusat,ale asi s oreganom a mozno aj troska bazalky .Marianne ty si sa mala narodit v Taliansku,paradajky sa tam pridavaju skoro do vsetkeho .Potesilo ma ze nie som sama co to nevie s fotkami
marianne69
@ajrin ja veru ano,milujem mediteransku kuchynu,ale na druhej strane slovensku tiez,aj ked je tazsia a mastnejsia:-)
lucylee
waw super recept, toto som nejako prehliadla, určite vyskúšam :)
marianne69
ja ich robim ci je leto-zima,nemusia byt len cherry rajcinky,robila som ich aj s klasickymi paradajkami,tiez su vyborne:-)
pivonka
To kde sa doteraz takýto dobrý recept schovával? Toto teda budem robievať, vďaka za neho.
salinka
Som rada, ze sa "znovuobjavil" tento recept. Ukladam.