Recepty, kde je tymián
Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...
Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...
Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa...
Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...
Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...
Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...
Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky,
pstruhy, ...
Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, ...
Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...
Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...
Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce
Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.
Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...
Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...
Ostriež s miešanou zeleninou
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán...
Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...
Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...
Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...
Pečená baranina
Mäsko si nasolíme , okoreníme a prešpikujeme cesnakom a rozmarínom. Najlepšie ked ho nechame cez noc v...
Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...
Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...
Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka
-v miske zmiešame vajcia, sol a muku
-podla počtu stravnikov prisposobime množstvo (toto je porcia tak pre 3-4...
Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....
Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených.
Neviem prečo...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Chlebové fašírky
Tieto fašírky robievam vždy keď mám veľa chleba a nechcem aby stvrdol a vyhodil sa. Fašírky...
Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme
na...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Mleté mäso zapečené v lístkovom ceste - Sausage rolls
Toto jedlo , popri hamburgeroch tu patri do skupiny tzv. fast food. Predava sa...

Plnené zemiaky s figami a slaninkou
Najskôr figy blanšírujeme (sparíme) horúcou vodou, aby zmäkli. Zemiaky vložíme do osolenej vody a v...

Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...

Divinová paštéta
Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát...

Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...

Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...

Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...

Penne na miliónty-prvý spôsob
Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a...

Bohatá rybárova živánska
Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, ...

Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Marinované rezne z morčacích pŕs opečieme na panvici. Súbežne si na druhej panvici roztopíme cukor, ...

Hovädzí steak so zázvorovou omáčkou
Hrubší steak zo sviečkovice osolíme, okoreníme, prudko opečieme z oboch strán na panvici a odložíme...

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Kuracie prsia marinované v tmavom pive
Kuracie prsia narežeme na kocky. Pridáme soľ, čierne korenie, tymian. Všetko zalejeme tmavým...

Pikantná bravčová pečeň s cesnakom
Pečeň narežeme na menšie kocky a marinujeme najmenej 4 hodiny s celými strúčikmi cesnaku, čili, ...

Ostriež s miešanou zeleninou
Vykostené filety z ostrieža vysušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na grile z oboch strán...

Jahňacia kotletka na fenikle
Jahňacie kotlety nakrájame na porcie. Bylinky nasekáme a zmiešame s olejom a prelisovaným cesnakom. Jahňacie...

Jahňacina na čabiansky spôsob
Jahňacie mäso nakrájame na kocky. Cesnak pokrájame nadrobno. Rozmarín, tymian, cesnak, olej,...

Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Pečená baranina
Mäsko si nasolíme , okoreníme a prešpikujeme cesnakom a rozmarínom. Najlepšie ked ho nechame cez noc v...

Bagetka s restovanými krevetami a zeleninou
Olúpané očistené krevety opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici na masle, potom ich vyberieme...

Beef fillet s Foie gras a salsou Pika de Calo
Odkrojíme si hovädzí filet. Ten grilujeme asi 5 minút zo všetkých strán. Šampiňónovú hlavičku potrieme...

Fettuccine v smotanovej omáčke alebo široké rezance zo strojčeka
-v miske zmiešame vajcia, sol a muku -podla počtu stravnikov prisposobime množstvo (toto je porcia tak pre 3-4...

Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Chlebové fašírky
Tieto fašírky robievam vždy keď mám veľa chleba a nechcem aby stvrdol a vyhodil sa. Fašírky...

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami
Do bravčovej panenky spravíme kapsu, ktorú naplníme slivkami. Mäso osolíme, okoreníme, sprudka opečieme na...