Kurča premenené na bažanta

jojusko - bez fotkyjojusko, 18. októbra 2010

Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom rozvoji , sa dostala temer do oblasti ohrozenia Zobraziť celý popisDivina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom rozvoji , sa dostala temer do oblasti ohrozenia niektorých druhov. Preto sa jej jedinci dostanú ako jedlo na tanier človeka stále zriedkavejšie. Keď nevieme zmeniť živé kurča na bažanta, potom stojí za to vykonať túto zmenu na pekáči. Čím starostlivejšie použijeme odporúčané ingrediencie tým lepší bude výsledok. Ak teda máte chuť na bažanta a máte v chladničke to stokrát vyskúšané kurča poďme na to.

4-5
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200 g, chladené väčšie, bez drobkov
1/4  ks, stredne velký pokrájaný
2  ks, čerstvá pokrájaná
1  ks, stredne velká špikovaná štyrmi klinčekami
3   ks
2 + 1  KL, tmavá + horčica dijonská
5   PL
každé 1/2  KL, a petržlenová vňať sekaná
1+10  ks, a drvené bobule jalovca
1  PL
2x 0,5  dcl, do marinády a flambovanie
1 x 0,5  dcl
2  PL
 na opekanie
8  ks




Postup

  1. 1

    Do keramickej alebo sklenenej nádoby s vekom vložiť všetky ingrediencie a rozmiešať na marinádu. Vložiť porcované kurča a všetky diely ponatierať marinádou. Prikryť vekom, položiť do chladničky na 24 hod. Počas tej doby viackrát mäso natierať marinádou.

  2. 2

    Na druhý deň poskončení marinovania do pekáča kde sa bude mäso piecť naliať olej na opraženie, mäso vybrať z marinády od zeleniny, utrieť krepovým papierom položiť na rozohriaty olej a opražiť ho. Pridať posekanú cibulku, trochu opiecť, pridať zeleninu a opiecť a nakoniec pridať cesnak a len máličko opiecť aby sa spojili chute. Mäso preložiť ku zelenine, podliať, zakryť a piecť do mäka

  3. 3

    Mäso vybrať a na panvici poliať alkoholom a flambovať. Nevrátiť ku zelenine. Zeleninu roztlačiť rozmixovať na jemnú pastu, priliať mäsový vývar, trošku brusníc a povariť. Omáčku ktorá z toho vznikla do omáčnika a servirovať spolu s mäsom na mise

Diskusia k receptu

sjuz
jojusko - kedy nás pozveš:))?
babidka
vsetko sama dobrota , ale s tym flambovanim to asi nebudem skusat :-) tiez by som sa radsej dala pozvat ako @sjuz :-))))) Ale kuriatko bude urcite fajnove - mozno by ani bazantik nebol taky dobry...prave sa robi a vonia nadherne :-))))))
jojusko
Moja mamička, pozerá sa na mňa z nebíčka a pripomína mi to čo ako múdrosť často hovorila keď sme sa nekontrolovane ponáhlali s domácou prácou. Čo to bolo? Kus ľudovej múdrosti : Práca kvapná málo platná. Dnes si mnohokrát spomeniem na jej múdre rady a rád by som jej poďakoval. Žial už to robím len smerom k nebíčku.
Prečo som si na to spomenul ? Práve pri tomto recepte / a ešte pri jednom, ktorý som už opravil/ som nenapísal dve značne dôležité pochutiny. Bobule borievky / jalovca / a brusnice. Prosím, ak ste ešte nepoužili zapíšte si túto zmenu. Ja som to už opravil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia