Divina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom rozvoji , sa dostala temer do oblasti ohrozenia Zobraziť celý popisDivina a v nej pernaté druhy , zásluhou necitlivého chovania sa človeka pri priemyselnom rozvoji , sa dostala temer do oblasti ohrozenia niektorých druhov. Preto sa jej jedinci dostanú ako jedlo na tanier človeka stále zriedkavejšie. Keď nevieme zmeniť živé kurča na bažanta, potom stojí za to vykonať túto zmenu na pekáči. Čím starostlivejšie použijeme odporúčané ingrediencie tým lepší bude výsledok. Ak teda máte chuť na bažanta a máte v chladničke to stokrát vyskúšané kurča poďme na to.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1200 g, chladené väčšie, bez drobkov |
|
1/4 ks, stredne velký pokrájaný |
|
2 ks, čerstvá pokrájaná |
|
1 ks, stredne velká špikovaná štyrmi klinčekami |
|
3 ks |
|
2 + 1 KL, tmavá + horčica dijonská |
|
5 PL |
|
každé 1/2 KL, a petržlenová vňať sekaná |
|
1+10 ks, a drvené bobule jalovca |
|
1 PL |
|
2x 0,5 dcl, do marinády a flambovanie |
|
1 x 0,5 dcl |
|
|
|
2 PL |
|
|
|
|
|
na opekanie |
|
|
|
8 ks |
|
Postup
-
1
Do keramickej alebo sklenenej nádoby s vekom vložiť všetky ingrediencie a rozmiešať na marinádu. Vložiť porcované kurča a všetky diely ponatierať marinádou. Prikryť vekom, položiť do chladničky na 24 hod. Počas tej doby viackrát mäso natierať marinádou.
- 2
Na druhý deň poskončení marinovania do pekáča kde sa bude mäso piecť naliať olej na opraženie, mäso vybrať z marinády od zeleniny, utrieť krepovým papierom položiť na rozohriaty olej a opražiť ho. Pridať posekanú cibulku, trochu opiecť, pridať zeleninu a opiecť a nakoniec pridať cesnak a len máličko opiecť aby sa spojili chute. Mäso preložiť ku zelenine, podliať, zakryť a piecť do mäka
- 3
Mäso vybrať a na panvici poliať alkoholom a flambovať. Nevrátiť ku zelenine. Zeleninu roztlačiť rozmixovať na jemnú pastu, priliať mäsový vývar, trošku brusníc a povariť. Omáčku ktorá z toho vznikla do omáčnika a servirovať spolu s mäsom na mise
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prečo som si na to spomenul ? Práve pri tomto recepte / a ešte pri jednom, ktorý som už opravil/ som nenapísal dve značne dôležité pochutiny. Bobule borievky / jalovca / a brusnice. Prosím, ak ste ešte nepoužili zapíšte si túto zmenu. Ja som to už opravil.