Recepty, kde je tymián
Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...
Hovädzí močing na bylinkách a červenom víne
Hovězí kližka je většinou v podvědomí lidí spojována s gulášem, ale v kuchyni má daleko širší...
Kačacie prsia s orechovou plnkou
Kačacie prsia narežeme, očistíme, usušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou...
Tatarák z bedlí jedlých (v úvodzovkách)
Je čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik", ...
Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...
Šampiňónová bageta alebo rožok
Dnes som mala čas len na také študentské varenie. Spravila som rýchly obedík z toho, čo...
Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a...
Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja
krkovička na...
Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...
Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...
Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...
Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...
Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...
Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...
Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...
Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......
Staročeská sviečkovica na smotane
Mäso omyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na bravčovej
masti.
Nátierka z vareného kuracieho mäsa
Aj vy občas rozmýšľate čo s mäsom z polievky? Tak skúste nátierku. :-)
Bylinková zmes na zemiaky
Ked som si raz pozrela zloženia korenia na zemiaky a zistila som, že všetky ingredience
mám...
Králik na víne
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Sviečková na smotane
V nedeľu sme mali na obed sviečkovú. Receptov na toto jedlo je tiež neúrekom, ale každý...
Kebab
Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z...
Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...
Marinované kuracie prsia v špenátovom liste
Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho...
Výborné pečené kura
Veľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na...
Pečená dorada
Orata al forno, je originalny nazov tohoto receptu. Pochadza z juzneho Talianska. Patri k velmi
zdravym jedlam....
Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...
Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...
Pstruh na masle, grilovaná cvikla a dusená cuketa s mrkvou
pripraveného pstruha posolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citronom, dáme naň plátok masla a vložíme...
Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...
Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...
Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....
Zajac na čiernom pive
Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa...

Gratinovaná sezónna zelenina
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na polovice, takisto...

Hovädzí močing na bylinkách a červenom víne
Hovězí kližka je většinou v podvědomí lidí spojována s gulášem, ale v kuchyni má daleko širší...

Kačacie prsia s orechovou plnkou
Kačacie prsia narežeme, očistíme, usušíme a osolíme. Z ďalších prísad zmiešame plnku, ktorou...

Tatarák z bedlí jedlých (v úvodzovkách)
Je čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik", ...

Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...

Šampiňónová bageta alebo rožok
Dnes som mala čas len na také študentské varenie. Spravila som rýchly obedík z toho, čo...

Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a...

Bravčová krkovička na tymiáne s petržlenovou zemiakovou kašou
Tento recept vznikol kombináciou dvoch receptov. Keďže ja jedávam malé porcie, tak moja krkovička na...

Pečené fazuľové struky s redkvičkou, cibuľkou a cesnakom
Na pečenie sú najlepšie čerstvo natrhané, ešte šťavnaté žlté fazuľové struky. Dôkladne ich umyjeme, ...

Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...

Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...

Zapekané mäsko so syrom a bylinkami /fotorecept/
Týmto spôsobom sa dá zapiecť i králik, kuracie nohy ... a nepotrebujeme ani zmes v...

Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...

Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...

Posúchy s paradajkovo-syrovou zmesou
Umyté paradajky nakrájame na kolieska, ktoré ugrilujeme. Počas grilovania potierame zmesou tymianu, cesnaku...

Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......

Staročeská sviečkovica na smotane
Mäso omyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme na bravčovej masti.

Nátierka z vareného kuracieho mäsa
Aj vy občas rozmýšľate čo s mäsom z polievky? Tak skúste nátierku. :-)

Bylinková zmes na zemiaky
Ked som si raz pozrela zloženia korenia na zemiaky a zistila som, že všetky ingredience mám...

Králik na víne
Lebo aj králiky majú práve sezónu :) Voňavé, ľahké a veľmi chutné letné jedlo.

Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...

Sviečková na smotane
V nedeľu sme mali na obed sviečkovú. Receptov na toto jedlo je tiež neúrekom, ale každý...

Kebab
Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z...

Vykostené plnené kurča - fotorecept
Plnené kurča je v našej rodine obľúbené, ale väčšine členov vadia kuracie kosti. Tak som...

Marinované kuracie prsia v špenátovom liste
Tento recept mi dala moja dcéra z Francúzska kde ho robia dosť často a tak som ho...

Výborné pečené kura
Veľmi rada pripravujem jedlá, ktoré sa dajú upiecť v jednej nádobe. Pečené kuriatko je na...

Pečená dorada
Orata al forno, je originalny nazov tohoto receptu. Pochadza z juzneho Talianska. Patri k velmi zdravym jedlam....

Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...

Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...

Pstruh na masle, grilovaná cvikla a dusená cuketa s mrkvou
pripraveného pstruha posolíme, posypeme korením na ryby, pokvapkáme citronom, dáme naň plátok masla a vložíme...

Diviačie stehno so šípkovou omáčkou
Stehno z diviaka očistime, zbavíme sadla, umyjeme vyklepeme. Mäso vložime do kameninovej nádoby, zalejeme moridlom, zaťažime...

Prawn and Tuna Jambalaya - po slovensky: rizoto s krevetami a tuniakom
Jambalaya - je vlastne obdoba rizota, ktore je zname v nasich koncinach. Uz dlhsie som ...

Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....

Zajac na čiernom pive
Tento recept som dostal od jedného dobrého kamaráta a pochutil aj manželke, ktorá tento druh mäsa...