Foto: thedrunkchef
Vyzerá to ako guľáš, ale nie je to guľáš. Má menej šťavy a je bez mletej papriky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky, v množstve ako máme mäsa. Po chvíli k cibuli pridáme drvenú rascu, bobkový list, chilli papričky (podľa chuti) a nakrájaný cesnak (taktiež podľa chuti).
- 2
Do základu pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso a restujeme, než sa nám zatiahne. Osolíme a okoreníme.
- 3
Keď sa nám mäso zatiahlo prihodíme tymián, zamiešame a zalejeme vodou alebo vývarom do výšky mäsa. Necháme zovrieť a potom prikryté hodinu dusíme na miernom ohni.
- 4
Po hodine dusenia pridáme na väčšie kusy nakrájanú koreňovú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháchame pomaly dusiť ďalšiu hodinu až hodinu a pol. Podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu