Hovädzie dusené s koreňovou zeleninou

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 16. septembra 2012

Vyzerá to ako guľáš, ale nie je to guľáš. Má menej šťavy a je bez mletej papriky.

15 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky, v množstve ako máme mäsa. Po chvíli k cibuli pridáme drvenú rascu, bobkový list, chilli papričky (podľa chuti) a nakrájaný cesnak (taktiež podľa chuti).

  2. 2

    Do základu pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso a restujeme, než sa nám zatiahne. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Keď sa nám mäso zatiahlo prihodíme tymián, zamiešame a zalejeme vodou alebo vývarom do výšky mäsa. Necháme zovrieť a potom prikryté hodinu dusíme na miernom ohni.

  4. 4

    Po hodine dusenia pridáme na väčšie kusy nakrájanú koreňovú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháchame pomaly dusiť ďalšiu hodinu až hodinu a pol. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia