Foto: egreska
Postup
-
1
Mleté mäso ochutíme,dobre premiešame a odložíme do chladničky.Ja som ho tam mala celú noc.
-
2
Alobal vymastíme br.masťou.Z mäsa dlaňami vytvarujeme tenší plát,navrstvíme udusený,ochutený a vyžmýkaný špenát.Pridáme pásik syra a pomocou alobalu zrolujeme.
-
3
Na vrch poukladáme plátky slaninky,zabalíme ,vložíme do pekáča a podlejeme vodou.Pečieme na 190 st asi 1 hodinu.
-
4
Ešte pridávam jeden chutný tip na ozdobu taniera alebo jedla .Je to cibuľový kvet,hodí sa ku pečeným alebo grilovaným mäsám.Cibulu pri korienkoch zrežeme aby pekne stála,ošúpeme a rozkrojíme ostrým nožom na osminky,nedokrojíme do spodku lebo by sa vám rozpadla.Tak 1 cm od spodu,viac nie.Osolíme,posypeme tymiánom,polejeme oliv.olejom,zakryjeme alobalom a dáme piecť na 1/2 hodinku na 190 st.Cibula by sa vám mala pri pečení otvoriť.Použite takú stredne velkú cibulu.
Diskusia k receptu