Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami fotorecept
Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 kg |
|
| Marináda: | |
| 1 hlavička |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| 3 ks |
|
| 1 KL |
|
| 100 ml |
|
| 100 g (bez kôstok) |
|
| Omáčka: | |
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 PL |
|
| podľa potreby |
|
| 1 KL |
|
Postup
-
1
Očistený cesnak pretlačíme, pridáme soľ, korenie, tymiám, majoránku, tekuté korenie a premiešame, prilejeme olej, premiešame
-
2
Touto zmesou potrieme mäso, vložíme do uzatváratelnej nádoby, povtláčame slivky a bobkový list, nádobu uzavrieme a necháme marinovať z večera do rána
-
3
mäso preložíme do hrnca a prudko orestujeme, aby sa mäso stiahlo
-
4
aj z druhej strany
-
5
podlejeme troškou vody a necháme dusiť asi hodinu, občas premiešame a pustíme vôňu spod pokrievky
-
6
po hodine pridáme gaštanové pyré,
-
7
prilejeme vodu aby bolo mäso ponorené a varíme ešte pol hodiny, do mäkka
-
8
ak je mäso mäkké vyberieme ho, šťavu odstavíme z ohňa, pyré sa nám rozvarilo, aj slivky sú úplne mäkké, tak celú omáčku romixujeme ponorným mixérom do hladka, zahustíme múkou a dáme späť na oheň, necháme prevrieť, prípadne dochutíme soľou, korením, omáčka má jemnú nasladlú chuť z gaštanov a sliviek
-
9
zjemníme smotanou a citrónovou šťavou, odstavíme,
-
10
mäso nakrájame na plátky, uložíme na tanier, polejeme omáčkou a podávame s cestovinou, alebo zemiakmi









Tu tvoju marinadu budem aplikovat
Dalsi recept do Kk,DAKUJEM
otazka:ake je to gastanove pyre?robene doma,alebo to kupovane.lebo to kupovane je strasne sladke,ci potom ta omacka ne je presladena.
Ale tá marináda a omáčka má u mňa šancu :-)