Foto: elixir
Dnes som spojila zeleninu v polievke tak, ako ešte nikdy predtým... Napodiv, celkom to chutilo. :) Takže pridávam recept na zeleninkovú bombu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ks biela časť |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
400 ml |
|
|
|
1/2 KL |
|
1 ks |
|
Tuky možnosť č.1: | |
3 PL |
|
Tuky možnosť č.2: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
Príloha: | |
1 krajec |
|
|
|
|
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. V hrnci si rozohrejeme olej (1 PL), potom doň pridáme nakrájanú cibuľku a pór a dusíme na slabom plameni.
-
2
Medzitým si nakrájame zemiak, pridáme tiež k cibuľke a póru, potom takisto pridáme očistenú a nakrájanú cuketu. Pár minút dusíme. Zalejeme zeleninovým vývarom, prisypeme spomínané korenia (okrem tých čo sú v surovinách pre prílohu) a polovicu kávovej lyžičky sójovej omáčky. Prikryjeme, privedieme do varu a varíme 15 minút na slabšom plameni.
-
3
Medzitým si na panvici, na 1 PL oleja, zľahka opečieme druhú cuketu (kto má radšej, tak na masle, 1 PL). Keď uplynie 15 minút, polievku rozmixujeme a pridáme opečenú cuketu a hrášok. Necháme variť ďalších 5 minút.
-
4
Počas týchto 5 minút si na panvicu, kde sme pražili cuketu, dáme zvyšnú 1 PL oleja a rozohrejeme... nachystáme krajec chleba... použila som domáci chlebík zo špaldovej múky. :)
-
5
Chlebík prihodíme do oleja (prípadne 1 PL masla), posypeme rozmarínom a bylinkovou soľou a opekáme. Keď je všetko hotové, dáme do tanierov, ozdobíme a môžeme servírovať. Dobrú chuť. :)
@3sandra3 , @slawek ďakujem :)
prajem ešte veľa dobrých nápadov..samozrejme, že ukladám do KK..
@anina6 Nech dobre chutí... :)