Pórovo-cuketová polievka

elixir - fotkaElixir, 17. novembra 2012 15:24
Ďalšie recepty »
Pórovo-cuketová polievkaFoto: elixir

Dnes som spojila zeleninu v polievke tak, ako ešte nikdy predtým... Napodiv, celkom to chutilo. :) Takže pridávam recept na zeleninkovú bombu.

2
porcie
5 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľký
2 ks
2 PL
1 ks biela časť
1 ks
1/2 KL
400 ml
1/2 KL
1 ks
Tuky možnosť č.1:
3 PL
Tuky možnosť č.2:
1 PL
2 PL
Príloha:
1 krajec
 na ozdobu
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie. V hrnci si rozohrejeme olej (1 PL), potom doň pridáme nakrájanú cibuľku a pór a dusíme na slabom plameni.

    Pórovo-cuketová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nakrájame zemiak, pridáme tiež k cibuľke a póru, potom takisto pridáme očistenú a nakrájanú cuketu. Pár minút dusíme. Zalejeme zeleninovým vývarom, prisypeme spomínané korenia (okrem tých čo sú v surovinách pre prílohu) a polovicu kávovej lyžičky sójovej omáčky. Prikryjeme, privedieme do varu a varíme 15 minút na slabšom plameni.

    Pórovo-cuketová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si na panvici, na 1 PL oleja, zľahka opečieme druhú cuketu (kto má radšej, tak na masle, 1 PL). Keď uplynie 15 minút, polievku rozmixujeme a pridáme opečenú cuketu a hrášok. Necháme variť ďalších 5 minút.

    Pórovo-cuketová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Počas týchto 5 minút si na panvicu, kde sme pražili cuketu, dáme zvyšnú 1 PL oleja a rozohrejeme... nachystáme krajec chleba... použila som domáci chlebík zo špaldovej múky. :)

    Pórovo-cuketová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Chlebík prihodíme do oleja (prípadne 1 PL masla), posypeme rozmarínom a bylinkovou soľou a opekáme. Keď je všetko hotové, dáme do tanierov, ozdobíme a môžeme servírovať. Dobrú chuť. :)

    Pórovo-cuketová polievka - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist