Foto: zenfira
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille, aký som kedy robila, rozhodla som sa ho Zobraziť celý popisTento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille, aký som kedy robila, rozhodla som sa ho sem pridať. Páči sa mi aj to, že je veľmi rýchly a okrem krájania zeleniny v podstate bez roboty. Originál receptu som troška prispôsobila.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nakrájame si zeleninku: baklažány a cukety nešúpeme, spolu s paprikami nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a paradajky nakrájame na osminky.
- 2
Nakrájanú zeleninku dáme do plechu, pridáme 4-5 lyžíc olivového oleja, posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre premiešame. Takto pripravenú zeleninku dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35 minút (plech nezakrývame).
- 3
Paradajky z konzervy necháme v hrnci prejsť varom spolu s tymiánom a oreganom a po 35 minútach pridáme k zelenine, dobre premiešame a vložíme naspäť do rúry na ďalších cca 25 minút. Podávame s cesnakovou bagetkou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu