Táto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej ani netreba druhý chod. Obsahuje všetky živiny, čiže odporúčam neprejesť Zobraziť celý popisTáto polievka je naozaj taká pre drevorubačov, výživná, pre dobré zasýtenie, takže po nej ani netreba druhý chod. Obsahuje všetky živiny, čiže odporúčam neprejesť sa, aby sa aj všetky zmetabolizovali a telo ich využilo a nie uložilo vo forme podkožného tuku či zahlieňovacieho odpadu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g |
|
za hrsť |
|
1/2 hrste |
|
1/2 hrste |
|
1 ks |
|
cca 30 g |
|
cca 40 g |
|
cca 3O g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
40 g alebo polosuchá saláma, safalátka |
|
kúsok |
|
trocha na zápražku |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
|
Postup
-
1
Strukoviny 12 hodín močíme, uvaríme do polovice, zlejeme. Zalejeme čerstvou vodou, pridáme pokrájanú hlivu, osolíme, okoreníme čiernym korením, tymiánom, Staročeským korením a varíme asi 30 minút.
- 2
Potom pridáme všetku nakrájanú zeleninu, zemiak dobre umytý, neošúpaný a pokrájaný na menšie kocky a tiež údeninu na kocky.
- 3
Na panvici rozpustíme maslo a z múky, sladkej a štipľavej papriky vymiešame s trochou vývaru zápražku a pridáme k polievke. Varíme ešte asi 15 minút, dochutíme majoránkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako som si pomaly čítala suroviny , poviem páčili sa mi , len ja budem robiť málo iným postupom , dokonca hlivu najskôr opražím. Ked budem mať dobrý laptop a budem mať pokrytie signálom dám na známosť.