4
porcie
porcie
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
300 g varené |
|
(väčší) |
|
150 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
|
|
200 ml |
|
150 ml |
|
100 g / alebo tvaroh |
|
40 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi 6 min.
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Por umyjeme a nakrájame na kolieska. Mäso spolu s paradajkami nakrájame na pásiky.
- 3
Mäso opečieme na polovici oleja z paradajok, pridáme pór a zemiaky a spolu opekáme asi 5 min. Na konci pridáme paradajky.
- 4
Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu narazenú na drobné kocky orestujeme s tymianom na 2 lyžiciach oleja z paradajok. Pridáme vývar, smotanu a mascarpone, osolíme a okoreníme. Varíme asi 15 min.
- 5
Tekvicu naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou na vrch pridáme zmes s mascarpone a posypeme parmezánom. Zapekáme v rúre asi 15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte otázočka, bude stačiť tých 15 minút v rúre?