Plnené hokkaido

guzmania - fotkaguzmania, 11. septembra 2012
4
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
300 g varené
 (väčší)
150 g
500 g
1 ks
200 ml
150 ml
100 g / alebo tvaroh
40 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi 6 min.

  2. 2

    Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Por umyjeme a nakrájame na kolieska. Mäso spolu s paradajkami nakrájame na pásiky.

  3. 3

    Mäso opečieme na polovici oleja z paradajok, pridáme pór a zemiaky a spolu opekáme asi 5 min. Na konci pridáme paradajky.

  4. 4

    Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu narazenú na drobné kocky orestujeme s tymianom na 2 lyžiciach oleja z paradajok. Pridáme vývar, smotanu a mascarpone, osolíme a okoreníme. Varíme asi 15 min.

  5. 5

    Tekvicu naplníme mäsovo-zeleninovou zmesou na vrch pridáme zmes s mascarpone a posypeme parmezánom. Zapekáme v rúre asi 15 min.

Diskusia k receptu

klaura
óóó ... tiež sa mi tento recept pozdáva ... kk
marikafil
Škoda, že si nenafotila...alebo aspoň upresni veľkosť tých tekvíc. Mne sa urodili dosť veľké, na niektoré nemám ani dosť veľký hrniec. A keď ich pečiem, tak z jednej polovičky tekvice plus pár zemiakov mám pre dvoch obed aj večeru...
soncya
hokkaido mám rada. toho roku sa mi neurodilo, z čoho som veľmi smutná. :(
Ešte otázočka, bude stačiť tých 15 minút v rúre?
guzmania
tak sfotene to bolo len mobilom tak mi to redakcia nejak nechcela uznat...a tie tekvicky by nemali byt velké ... priemerom cca 10-15 cm.... noo tych 15 min by malo uplne stacit.. kedze sme si ich uz predom uvarili... a zalezi aj od typu rŕy... nie vsetci mame rovnaku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia