Husacia pečeň s lokšovými rezancami a dubákovým ragú
Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
Foto: Ivan Majerský
Postup
-
1
Na masle si speníme na drobno pokrájanú cibuľu a pridáme pokrájané dubáky, ktoré posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a tymian. Restujeme asi 10 minút.
- 2
Husaciu pečeň rozkrájame na hrubšie plátky (asi 2–3 cm), posolíme, okoreníme a prudko opražíme na rozpálenej panvičke (najlepšie na teflónovej, netreba pridávať tuk) z oboch strán asi 2 minúty.
- 3
Lokše pokrájame na dlhé a tenké rezance, ktoré prihrejeme v panvičke s výpekom z pečene.
- 4
Z lokší si pri podávaní pripravíme hniezdo, do ktorého dáme restovanú pečeň a dubákové ragú. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu