Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

ivana - fotkaivana, 22. novembra 2012 12:14
Ďalšie recepty »
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľouFoto: ivana
4
porcie
90 min
na 200 °C

Suroviny

Mäso:
1,5 - 2 kg (alebo kozľacia lopatka)
3 strúčiky
Kapusta:
1 hlávka
3 lyžice
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch strán, posypeme šalviou, tymiánom a rascou. Pekáč priklopíme a pečieme pri 200°C asi pol hodiny. Potom mäso vyberieme z rúry, polejeme šťavou z pekáča a podlejeme pohárom vody. Priklopíme a pečieme ešte asi hodinu.

  2. 2

    Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť 3 lyžice bravčovej masti. Za občasného miešania pridávame kapustu, ktorú sme si predtým nakrájali na rezance. Pridáme lyžičku soli, lyžičku rasce, pohár vody a čiastočne odkryté dusíme do mäkka. Podľa potreby pridávame vodu a dochutíme soľou. Podávame s knedľou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist