Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou

ivana - fotkaivana, 22. novembra 2012
Pečené kozľa s bielou kapustou a knedľou
Foto: ivana
4
porcie
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Mäso:
1,5 - 2 kg (alebo kozľacia lopatka)
3 strúčiky
Kapusta:
1 hlávka
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Pekáč si vymastíme bravčovou masťou. Položíme naň mäso, ktoré prešpikujeme cesnakom, nasolíme z oboch strán, posypeme šalviou, tymiánom a rascou. Pekáč priklopíme a pečieme pri 200°C asi pol hodiny. Potom mäso vyberieme z rúry, polejeme šťavou z pekáča a podlejeme pohárom vody. Priklopíme a pečieme ešte asi hodinu.

  2. 2

    Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť 3 lyžice bravčovej masti. Za občasného miešania pridávame kapustu, ktorú sme si predtým nakrájali na rezance. Pridáme lyžičku soli, lyžičku rasce, pohár vody a čiastočne odkryté dusíme do mäkka. Podľa potreby pridávame vodu a dochutíme soľou. Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu

izabella929
no teeeda, tak toto som jedla naposledy pred 5 rokmi...je to niečo úžasne dobré...kúpili sme 2 kozliatka a chovali sme ich 3 mesiace...tú výbornú chuť mám stále zafixivanú...paráádne jedlo.-)))
lusinkab
No ja som kozicku este nejedla a ani nikde masko z nej nevidela :-( skoda lebo vyzera to velmi dobre :-) ukladam keby sa mi nahodou nejaka do cesty pritrafila :-) ... a hlavne je,ze je pri tom knedlik a moja milovana kapusta




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia