Pšenoto z pečenej tekvice s grilovaným marinovaným tofu
Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pšeno vsypeme do zeleninového vývaru a varíme asi 20 minút.
- 2
Na plech poukladáme očistenú tekvicu, osolíme, pridáme cesnak, korenie a bylinky, zastrekneme olivovým olejom a kvapkou vínneho octu. Dáme piecť na 180 °C na 10 minút.
- 3
Do uvareného pšena pridáme upečenú tekvicu, dochutíme sójovou omáčkou. Na hotové pšenoto uložíme ugrilované lebo zarestované marinované tofu.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu