Perkelt z husacích stehien

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Perkelt z husacích stehien
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20-30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
200 g
100 g
80 g
500 ml
100 ml
2 ks
100 g
250 ml
2 vetvičky
100 g, alebo kačacia
50 g
70 g, na zahustenie
100 g




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené stehná osolíme, okoreníme a opečieme na masti. Stehná vyberieme, v masti speníme pokrájanú cibuľu a zeleninu, pridáme tymian, bobkový list a zalejeme vývarom. Do základu vložíme stehná, prikryjeme a dusíme domäkka.

  2. 2

    Keď sú stehná takmer mäkké, pridáme víno a dodusíme. Potom stehná vyberieme a omáčku rozmixujeme. Precedíme cez sitko.

  3. 3

    Huby pokrájame na plátky a zarestujeme na masle. Vložíme ich do omáčky spolu s hráškom a 10–15 minút ešte povaríme. Podľa potreby zahustíme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu

radox1
kedze jedlo neobsahuje cervenu ml.papriku ,je nazov perkelt zavadzajuci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia