Perkelt z husacích stehien
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20-30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
80 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
|
100 g, alebo kačacia |
|
50 g |
|
70 g, na zahustenie |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Umyté a očistené stehná osolíme, okoreníme a opečieme na masti. Stehná vyberieme, v masti speníme pokrájanú cibuľu a zeleninu, pridáme tymian, bobkový list a zalejeme vývarom. Do základu vložíme stehná, prikryjeme a dusíme domäkka.
- 2
Keď sú stehná takmer mäkké, pridáme víno a dodusíme. Potom stehná vyberieme a omáčku rozmixujeme. Precedíme cez sitko.
- 3
Huby pokrájame na plátky a zarestujeme na masle. Vložíme ich do omáčky spolu s hráškom a 10–15 minút ešte povaríme. Podľa potreby zahustíme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu