Perkelt z husacích stehien
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 7. októbra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20-30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 6 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 500 ml |
|
| 100 ml |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
| 100 g, alebo kačacia |
|
| 50 g |
|
| 70 g, na zahustenie |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Umyté a očistené stehná osolíme, okoreníme a opečieme na masti. Stehná vyberieme, v masti speníme pokrájanú cibuľu a zeleninu, pridáme tymian, bobkový list a zalejeme vývarom. Do základu vložíme stehná, prikryjeme a dusíme domäkka.
- 2
Keď sú stehná takmer mäkké, pridáme víno a dodusíme. Potom stehná vyberieme a omáčku rozmixujeme. Precedíme cez sitko.
- 3
Huby pokrájame na plátky a zarestujeme na masle. Vložíme ich do omáčky spolu s hráškom a 10–15 minút ešte povaríme. Podľa potreby zahustíme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu