Konfitované kačacie stehná
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 12. októbra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
1 ks, väčšia |
|
2-3 strúčiky |
|
1 ks väčšie |
|
|
|
2-3 vetvičky, čerstvý |
|
1 liter |
|
Tekvicové pyré: | |
1 stredne veľká |
|
4 ks stredne veľké |
|
podľa chuti |
|
100-150 g |
|
|
|
150 ml |
|
|
Postup
-
1
Kačacie stehná umyjeme a dôkladne očistíme. Potom ich opečieme na panvici a vložíme do hlbšej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme ostatné ingrediencie a úplne zalejeme roztopenou kačacou masťou. Nádobu zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a konfitujeme v rúre na teplote 100 oC asi štyri hodiny.
- 2
Tekvicové pyré: tekvicu (odrodu hokkaidó) ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. Rovnako pripravíme zemiaky a dáme spolu variť do osolenej vody do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, tekvicu so zemiakmi a maslom rozmixujeme do hladka a dochutíme muškátovým orieškom a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja. Do takto pripraveného pyré postupne vmiešavame smotanu, kým nemá hladkú a kompaktnú konzistenciu.
- 3
Pred podávaním potrieme stehienka medom rozmiešaným v mandľovom likéri a zapečieme v grile, aby koža získala zlatistú farbu, mandľovú chuť a chrumkavú konzistenciu. Podávame s tekvicovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu