Konfitované kačacie stehná

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Holiday Inn v Žiline, 12. októbra 2012
Konfitované kačacie stehná
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
30 minút
príprava
4-5 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 ks, väčšia
2-3 strúčiky
1 ks väčšie
2-3 vetvičky, čerstvý
1 liter
Tekvicové pyré:
1 stredne veľká
4 ks stredne veľké
 podľa chuti
100-150 g
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehná umyjeme a dôkladne očistíme. Potom ich opečieme na panvici a vložíme do hlbšej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme ostatné ingrediencie a úplne zalejeme roztopenou kačacou masťou. Nádobu zakryjeme vrchnákom alebo alobalom a konfitujeme v rúre na teplote 100 oC asi štyri hodiny.

  2. 2

    Tekvicové pyré: tekvicu (odrodu hokkaidó) ošúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. Rovnako pripravíme zemiaky a dáme spolu variť do osolenej vody do mäkka. Po uvarení vodu scedíme, tekvicu so zemiakmi a maslom rozmixujeme do hladka a dochutíme muškátovým orieškom a niekoľkými kvapkami tekvicového oleja. Do takto pripraveného pyré postupne vmiešavame smotanu, kým nemá hladkú a kompaktnú konzistenciu.

  3. 3

    Pred podávaním potrieme stehienka medom rozmiešaným v mandľovom likéri a zapečieme v grile, aby koža získala zlatistú farbu, mandľovú chuť a chrumkavú konzistenciu. Podávame s tekvicovým pyré.

Recept je zaradený do kategórií:
Kačacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Husacie a kačacie hody

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha