Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom
Inšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý krát vyskúšal sa stal mojim obľúbeným nakoľko cestoviny Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý krát vyskúšal sa stal mojim obľúbeným nakoľko cestoviny milujem.
porcia
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú Al Dente tak si odložíme trochu vody v ktorej sa varili, možno ju ešte budeme potrebovať a scedíme ich. Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájaný cesnak spolu s pokrájanou parmskou šunkou do chrumkava.
- 2
Keď je šunka chrumkavá pridáme do panvice kúsok masla spolu s nakrájanými šampiňónmi, paštrnákom a tymiánom a opekáme zhruba 3 minúty kým šampiňóny nemajú zlatú farbu a paštrnák je trochu zmäknutý.
- 3
Podlejeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme špenát a necháme panvicu na ohni ešte 30 sekúnd a potom odstavíme.
- 4
Nakoniec do panvice pridáme cestoviny, ak je treba tak prilejeme trochu vody v ktorej sa varili a dobre premiešame.
- 5
Podávame s vrstvou nastrúhaného parmezánu na vrchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu