Recepty, kde je tymián
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Mrkvová nátierka trochu inak
Recept mám od švagrinky. Nátierku mi poslala na ochutnávku a ja som si ju zamilovala prvým...
Líčka s chrenovým žemľovým nákypom
Čaro domova
a tradícií. Tak
vyzerá najkrajšia podoba
Vianoc. Spravidla
nechýba kapustnica
a kapor so šalátom, ale
ani ďalšie jedlá,...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne
predjedlo, na ktorom...
Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom
Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...
Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne
skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným
vínom. Varíme a redukujeme, ...
Sójové guľky s hlivovou plnkou
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a
pripravolal ju...
Rolované morčacie mäso na cesnaku
Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky!
Ide sa variť fajnové mäsko.
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme
cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme
a dáme variť technológiou sous...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...
Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme
do jogurtu, čili, soli a korenia.
Marinujeme asi 2 hodiny.
Potom...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Bylinkové krutóny s cesnakom a so syrom
Zostal mi starší chlieb, a tak som ho takto zúžitkoval.
Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko
hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...
Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu
arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora –
najmä pražmu,
morského čerta
a tuniaka – mám
naozaj rád. A to nielen
pre jeho chuť...
Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú
špičku na tukovej strane narežeme,
vložíme do hrnca, prilejeme asi...
Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Nejde o polievku typickej
cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo
sa chystáte po...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Mrkvová nátierka trochu inak
Recept mám od švagrinky. Nátierku mi poslala na ochutnávku a ja som si ju zamilovala prvým...
Líčka s chrenovým žemľovým nákypom
Čaro domova a tradícií. Tak vyzerá najkrajšia podoba Vianoc. Spravidla nechýba kapustnica a kapor so šalátom, ale ani ďalšie jedlá,...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...
Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom
Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...
Bravčové plátky na hubovej podstielke so zemiakmi z jedného plechu
Náš dnešný obed :-)
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...
Sójové guľky s hlivovou plnkou
Sóju namočíme do teplej vody (ideálne cez noc, ale postačia aj 2 hodiny). Scedíme ju...
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...
Rolované morčacie mäso na cesnaku
Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky! Ide sa variť fajnové mäsko.
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...
Papriky plnené rizotom
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a...
Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom
Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Bylinkové krutóny s cesnakom a so syrom
Zostal mi starší chlieb, a tak som ho takto zúžitkoval.
Quinoový šalát s maslovou rybou
Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi...
Rizoto s plodmi mora
Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...
Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...
Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...