Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g (sezónne, aspoň 3 druhy)
 (z mlynčeka)
Pyré:
100 g
Omáčka:
100 g




Postup

  1. 1

    Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do rúry zohriatej na 60 °C zakryté alobalom.

  2. 2

    Očistené huby nakrájame a opečieme na masle a cesnaku, ochutíme.

  3. 3

    Vo vode rozvaríme očistený a nakrájaný paštrnák so zemiakmi. Precedíme a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou, s korením a muškátovým korením.

  4. 4

    V demi glace vyvaríme tymian a na záver zahustíme maslom.

Diskusia k receptu

marienka44
Pyré netreba osoliť? V postupe prípravy pyré nie je soľ spomenutá. :-)
marienka44
@Haji (10.5.2018 20:52)

Ďakujem pekne za recept, určite ho robiť nebudem. Ale som si rozšírila obzory. :-)
Tých chlapcov mám rada, v minulosti som často pozerala ich reláciu o varení.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia