Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 9. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do rúry zohriatej na 60 °C zakryté alobalom.
- 2
Očistené huby nakrájame a opečieme na masle a cesnaku, ochutíme.
- 3
Vo vode rozvaríme očistený a nakrájaný paštrnák so zemiakmi. Precedíme a rozmixujeme spolu so smotanou, soľou, s korením a muškátovým korením.
- 4
V demi glace vyvaríme tymian a na záver zahustíme maslom.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-re...
Ďakujem pekne za recept, určite ho robiť nebudem. Ale som si rozšírila obzory. :-)
Tých chlapcov mám rada, v minulosti som často pozerala ich reláciu o varení.
Nech sa páči, prečítajte si niečo o demi glace: varecha.pravda.sk/magazin/grandes-sauces-basiques-velke-z...
Milá Marienka, rádo se stalo. Jasné, demi glac se dá i koupit hotová: www.kosik.cz/hledat?q=demi+glac...
V recepte na paštrnákové pyré je použitá soľ a spôsob jej použitia.