Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 6. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 800 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 500 ml |
|
| 100 g (do plnky) |
|
| 100 g |
|
| 1 ks menšia |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 100 g sezónne čerstvé |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 4 zrnká |
|
| Špenátové pyré: | |
| 400 g listový |
|
| 100 ml |
|
| 2 strúčiky |
|
| 1 ks menšia |
|
| (alebo voda) |
|
| 50 g |
|
| Príloha: | |
| 4 ks rovnako veľké |
|
| 1 vetvička |
|
| 2 strúčiky |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú múku, cibuľu upraženú na masti s nakrájanými srdcami. Všetko premiešame. Husacie prsia umyjeme, očistíme od kože a tuku, vysušíme, urobíme dieru a naplníme pripravenou zemiakovou plnkou a zabalíme do bravčovej sieťky, osolíme, opečieme na panvici a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 15 minút. Prsia vyberieme, zakryjeme alobalom a necháme asi 10 minút odležať.
- 2
Pripravíme sladkokyslý nálev z vody, cukru, octu, zo soli a z nového korenia. Všetko zmiešame spolu, privedieme do varu a varíme asi 10 minút. Umyté vysušené hríby zalejeme horúcim nálevom, zakryjeme a necháme odstáť.
- 3
Špenátové pyré: Cibuľu s cesnakom očistíme a nakrájame nadrobno. Do kastróla nalejeme olej, zohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, restujeme asi 3 minúty, pridáme umyté a nakrájané špenátové listy, osolíme a restujeme, jemne podlejeme vývarom alebo vodou, povaríme a vymixujeme na hladké pyré, ktoré zjemníme maslom.
- 4
Príloha: Zemiaky vykrojíme do tvaru valčeka, urestujeme na masle s cesnakom a tymianom, zalejeme vývarom a smotanou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C domäkka asi 45 minút.
Tiež husacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu