Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 17. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
4 supreme (prsia bez kosti a kože s prvou kosťou krídla) |
|
400 g čerstvé |
|
100 ml |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
1 PL nasekaný |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
80 g |
|
Postup
-
1
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.
- 2
Na rozpálenej panvici s olejom speníme posekanú šalotku a plátky cesnaku. Pridáme nakrájané huby a opečieme dozlatista. Dochutíme soľou, korením, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť alkohol. Pridáme prehriatu smotanu, necháme povariť 3 minúty a zahustíme škrobovou múčkou, pridáme nasekaný tymian a citrónovú šťavu.
- 3
Zelenina: Na rozpálenom masle najskôr opečieme kukuricu, cuketu, patizón, postupne ku koncu pridáme špargľu s mladým hráškom a nakoniec cherry paradajky a pór. Všetko spolu premiešame, dopečieme a dochutíme pretlačeným cesnakom, troškou cukru, soľou a korením.
- 4
Na tanier dáme upečenú baby zeleninu, pridáme hubové ragú a prekrojenú prepeličku. Dozdobíme.
Tiež pečená prepelička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu