Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom fotorecept
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 12. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian a necháme zohriať olivový olej na 55 až 60 °C. Olej takto necháme hriať aspoň 15 minút, aby sa uvoľnili arómy. Naparfumovaný olivový olej držíme pri teplote 55 °C. Potom vložíme filety zo sumca a konfitujeme 15 až 20 minút. Čas konfitovania závisí od hrúbky filety. Sumca dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
-
2
Tekvicu očistíme a nastrúhame.
-
3
Nadrobno nakrájanú cibuľu a 1 strúčik cesnaku orestujeme na parfumovanom olivovom oleji. Pridáme nastrúhanú tekvicu, krátko podusíme, pridáme smotanu a prevaríme. Keď sa smotana odparí, prívarok trocha premixujeme na potrebnú hustotu, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
Diskusia k receptu